Autonieuws

Onbekende Fransoos: Pariss Roadster

Dit is de Pariss Roadster. Een ultracompacte elektrische bolide afkomstig uit Frankfrijk. De kleine Fransoos werd in 2012 onthuld op de Autoshow van Parijs en in 2014 wil ´ie definitief de markt op. Een statusupdate.

Hoewel de merknaam anders doet vermoeden is Pariss gevestigd in Calais. En dat oprichter Damien Bíró zijn eigen auto wil uitvinden is misschien niet eens zo verwonderlijk. Hij is namelijk familie van László Bíro, schepper van de balpen. Een ondernemende jongen dus en met een grote groep enthousiaste techneuten en investeerders is Damien sinds 2009 bezig het eerste model, de Roadster, van de grond te krijgen.

Range Extender
Die Roadster is een 3,80 meter lang en 1,80 meter breed sportwagentje die volledig elektrisch is aangedreven. Op elke as is een elektromotor gemonteerd, goed voor een gezamenlijk vermogen van 218 pk en 400 Nm. In combinatie met een gewicht van slechts 800 kg zorgt de aanjager er voor dat de Roadster in slechts 3,9 seconden op 100 km/h zit. Bij een volgeladen accu moet de Pariss zich 200 kilometer ver kunnen voortbewegen. Bestel je de optionele range extender dan wordt de actieradius vergroot naar 700 kilometer terwijl het gewicht met slechts 70 kilogram toeneemt. Exacte prijzen zijn nog niet bekend maar Pariss mikt op ongeveer € 60.000,-. Zoals gezegd willen de Fransen het model volgend jaar op de markt brengen.

Gerelateerde artikelen

McLaren RM50-03: even duur als P1, 38.000 keer lichter

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Kleine broertje Jaguar F-Pace verkent winters gebied

Spyshots
Kleine broertje Jaguar F-Pace verkent winters gebied
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Na 40 jaar eindelijk nieuwe Lada Niva

Autonieuws
> Artikel lezen

Door debutant Montoya gewonnen Race Of Champions in 50 foto’s

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.