Autonieuws

Jaguar Land Rover bouwt hypermodern ontwikkelingscentrum

Het gaat opperbest met Jaguar Land Rover. Beide merken hebben de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt ten op zichte van met name de Duitsers. Niet alleen qua verkoopcijfers, ook qua modellengamma. Om die ontwikkelingsdrang in toom te houden bouwen de Engelsen nu een gloednieuw ontwikkelingscentrum in eigen land.

Met een investering van 94 miljoen pond wordt een gloednieuw R&D-centrum in het Engelse Coventry gerealiseerd. 50 miljoen daarvan komt uit de portemonnee van Jaguar Land Rover, het overige deel wordt gefinancierd door de Britse overheid en moederbedrijf Tata uit India. In plaats van 150 gaan er 500 werknemers zich volledig toespitsen op het ontwikkelen van Jaguars en Land Rovers op vijf gebieden: design, motoren en hybride en elektrische aandrijving, autonome technologie, connectiviteit en rijgedrag.

In opkomst
Zowel Jaguar als Land Rover heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Kijk bijvoorbeeld naar de Jaguar met de F-type of de Evoque van Land Rover. Heerlijk, smeuïge modellen die tot de verbeelding spreken. Om in de toekomst net zulke of overtreffende modellen te ontwikkelen is een investering in zo’n centrum volgens ontwikkelingsmanager Tony Harper hard nodig: “Natuurlijk zijn ook wij zeer actief met onderzoek en ontwikkeling voor onze modellen bezig. Maar Jaguar Land Rover is tegelijkertijd sterk groeiende en onze huidige interne capaciteit voor ontwikkeling is beperkt door bijvoorbeeld de vele onderzoeken naar levensduur.” In september volgend jaar zal de bouw van het centrum beginnen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

'Road Rover' derde modellijn van Land Rover

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.