Autonieuws

Jaguar Land Rover bouwt hypermodern ontwikkelingscentrum

Het gaat opperbest met Jaguar Land Rover. Beide merken hebben de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt ten op zichte van met name de Duitsers. Niet alleen qua verkoopcijfers, ook qua modellengamma. Om die ontwikkelingsdrang in toom te houden bouwen de Engelsen nu een gloednieuw ontwikkelingscentrum in eigen land.

Met een investering van 94 miljoen pond wordt een gloednieuw R&D-centrum in het Engelse Coventry gerealiseerd. 50 miljoen daarvan komt uit de portemonnee van Jaguar Land Rover, het overige deel wordt gefinancierd door de Britse overheid en moederbedrijf Tata uit India. In plaats van 150 gaan er 500 werknemers zich volledig toespitsen op het ontwikkelen van Jaguars en Land Rovers op vijf gebieden: design, motoren en hybride en elektrische aandrijving, autonome technologie, connectiviteit en rijgedrag.

In opkomst
Zowel Jaguar als Land Rover heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Kijk bijvoorbeeld naar de Jaguar met de F-type of de Evoque van Land Rover. Heerlijk, smeuïge modellen die tot de verbeelding spreken. Om in de toekomst net zulke of overtreffende modellen te ontwikkelen is een investering in zo’n centrum volgens ontwikkelingsmanager Tony Harper hard nodig: “Natuurlijk zijn ook wij zeer actief met onderzoek en ontwikkeling voor onze modellen bezig. Maar Jaguar Land Rover is tegelijkertijd sterk groeiende en onze huidige interne capaciteit voor ontwikkeling is beperkt door bijvoorbeeld de vele onderzoeken naar levensduur.” In september volgend jaar zal de bouw van het centrum beginnen.

Gerelateerde artikelen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

9 keer 'nieuwe' Jaguar XKSS. Oplage weer compleet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dus toch: Jaguar XF Sportbrake krijgt opvolger

Spyshots
> Artikel lezen

Bij Range Rover geeft Zenith de tijd aan

Lifestyle & design
Bij Land Rover geeft Zenith de tijd aan
> Artikel lezen

Jaguar I-Pace Concept: elektrische SUV met wow-factor

Autonieuws
Jaguar I-Pace Concept: elektrische SUV met wow-factor
> Artikel lezen

Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery

Autonieuws
Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.