Autonieuws

Caterham verkondigt komst AeroSeven Concept

Caterham staat bekend om zijn lichte en vooral supersnelle sportwagens; auto´s van minder dan 600 kg waar flink wat pk´s in worden gepropt. Ook deze aparte AeroSeven Concept is gestoeld op dit recept.

Op een ludieke manier van teasen maakte Caterham al melding van het lanceren van een nieuw model. Tijdens de Formule 1-race van Italië op het historische circuit van Monza was namelijk al een glimp op te vangen van de nieuwe Caterham. Op de zijkant van de Caterham Formule 1-bolide van Giedo van de Garde prijkte namelijk het silhouet van de AeroSeven Concept. Briljant!

Bloedsnel
Ook deze Caterham zal weer bloedsnel worden. Vooral de afwezigheid van kilo’s heeft daar een enorm aandeel in. De Britten hebben de gehele carrosserie uit koolstofvezel vervaardigd en vonden het gebruik van een voorruit maar zinloos. Verder is de AeroSeven de eerste Caterham met traction control, wat er voor moet zorgdragen dat de Brit in ieder geval onder de vier seconden naar de honderd spurt.
De AeroSeven krijgt een 234 pk sterke Ford Duratec-motor die zijn piekvermogen bij 8.500 tpm op de achterwielen afvuurt. Heerlijk moet dat zijn. Om dit toerental, motorsnelheid, tractie of de reminstellingen in te zien monteert Caterham een uitgebreid 3D-display. Het stuurwiel bevat knoppen met bijvoorbeeld een vermogensboost (‘Flash-to-Pass’) om in te halen en een snelheidsbegrenzer voor in de pitstraat. Aan circuitambities dus geen gebrek.

Caterham F1
Aankomende zondag staat de Formule 1 Grand Prix van Singapore op het programma en daar zal de Aeroseven Concept zijn presentatie ondergaan. Hoewel in een behoorlijk ander vorm zal ook Giedo van de Garde daar in zijn Caterham aan de start verschijnen. Toch heeft de AeroSeven Concept wel degelijk raakvlakken met de F1-bolide van de Nederlandse topcoureur. Het Caterham F1-team heeft namelijk in samenwerking met Caterham Technology & Innovation en Caterham Composites de auto ontwikkeld. Hoewel de AeroSeven nog wel als concept wordt aangeduid zal hij wel gebouwd worden. Die productie en levering zal in de tweede helft van 2014 op gang komen.

Gerelateerde artikelen

Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden

Autonieuws
Politie gaat (ook) Mercedes-Benz rijden
> Artikel lezen

XE SV Project 8 is sterkste Jaguar ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

600 pk en instelbare AWD voor nieuwe BMW M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?

Spyshots
Zal Trump zijn auto van de zaak nog in ontvangst kunnen nemen?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.