Autonieuws

Datsun zoekt de ruimte op met Go+

In het kielzog van hun eerste auto na de heroprichting stelt Datsun hun tweede model voor, de Go+. Op de ‘plus’ na heeft die dezelfde naam gekregen als de benjamin, maar beschikt hij over beduidend meer interieurruimte. Er is zelfs plaats voor zeven.

Die ‘plus’ in de nieuwe Datsun Go+ geeft eigenlijk al aan dat we hier te maken hebben met de stationvariant van de eerder gepresenteerde Go, een hatchback. Die vijfdeurs wekt al de indruk veel ruimte voor weinig geld te bieden, maar dat is niets vergeleken met deze Go+. Nissan, het moederbedrijf van Datsun, belooft dat de prijs van de Go+ niet hoger zal zijn dan 100 miljoen Roepie, wat omgerekend krap 7.000 euro is. Dat is tweeduizend euro meer dan de goedkoopste Go, maar daar krijgt de Indische, Afrikaanse of Indonesische koper dan wel twee extra zitplaatsen of een gigantische laadruimte voor terug. De achterbank oogt weliswaar krapjes, extra binnenruimte is nooit verkeerd.

Eén motor
Voor de aandrijving zorgt nog steeds een 1.2 liter benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde 5-bak. Daaraan wordt niets gewijzigd. En net als de versie-zonder-plusje wordt ook de Go+ gebouwd in Indonesië, dat zich ook meteen opwerpt als de voornaamste afzetmarkt. Ook India en Zuid-Afrika worden als belangrijke markten gezien. Op een verkoop in Europa hoef je niet te rekenen.

Gerelateerde artikelen

Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto?

Autonieuws
Hersenbreker: hoe wakker zien te blijven in autonome auto
> Artikel lezen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.