Autonieuws

Prijzen diesel en LPG stijgen fors door accijns

De Nederlandse regering staat al niet bekend om zijn onbaatzuchtigheid als het om brandstof gaat. Nu blijkt dat de in het regeerakkoord aangekondigde prijsverhoging van diesel en LPG voor 2014 inderdaad ingevoerd gaat worden. Vanaf januari volgend jaar moet er aan de pomp 3 cent per liter diesel extra betaald worden. Voor LPG bedraagt deze toename zelfs 7 cent per liter. En daar komt de inflatiecorrectie nog bij.

Deze eerder aangekondigde toename blijkt uit de door het Centraal Planbureau gepresenteerde Macro Economische Verkenning (MEV). De commissie-Corbey stelde staatssecretaris Mansveld van Milieu en diens collega Weekers van financiën zelfs voor om de accijnzen met nog eens een halve cent te verhogen om zo de accijnzen op biobrandstoffen te kunnen verlagen. Echter, deze plannen zijn (voorlopig) van tafel geveegd. Overigens gaan niet alleen de accijnzen omhoog. Ook hobbyisten met een klassieker wordt verzocht extra te betalen voor hun liefhebberij. In januari wordt namelijk de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers afgeschaft.

BOVAG
In België en Duitsland wrijven ze wellicht al in hun handen terwijl pomphouders in Nederland juist met de handen in het haar zitten. BOVAG berekende namelijk dat de schatkist nu al 1,2 miljard aan BTW en accijnzen mist omdat Nederlanders in de grensstreken massaal over de grens tanken. BOVAG verwacht dat dit vele pomphouders de nek omdraait want met de aangekondigde prijsverhogingen is de verwachting dat de speurtocht naar betaalbare brandstof alleen maar toe zal nemen.

Gerelateerde artikelen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 wil de creatieveling in je losmaken

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
> Artikel lezen

Fleurig familieportret: BMW 3-serie ontmoet over-overgrootvader E21

Autonieuws
> Artikel lezen

Is dit de hedendaagse Volkswagen T1?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.