Autonieuws

Prijzen diesel en LPG stijgen fors door accijns

De Nederlandse regering staat al niet bekend om zijn onbaatzuchtigheid als het om brandstof gaat. Nu blijkt dat de in het regeerakkoord aangekondigde prijsverhoging van diesel en LPG voor 2014 inderdaad ingevoerd gaat worden. Vanaf januari volgend jaar moet er aan de pomp 3 cent per liter diesel extra betaald worden. Voor LPG bedraagt deze toename zelfs 7 cent per liter. En daar komt de inflatiecorrectie nog bij.

Deze eerder aangekondigde toename blijkt uit de door het Centraal Planbureau gepresenteerde Macro Economische Verkenning (MEV). De commissie-Corbey stelde staatssecretaris Mansveld van Milieu en diens collega Weekers van financiën zelfs voor om de accijnzen met nog eens een halve cent te verhogen om zo de accijnzen op biobrandstoffen te kunnen verlagen. Echter, deze plannen zijn (voorlopig) van tafel geveegd. Overigens gaan niet alleen de accijnzen omhoog. Ook hobbyisten met een klassieker wordt verzocht extra te betalen voor hun liefhebberij. In januari wordt namelijk de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers afgeschaft.

BOVAG
In België en Duitsland wrijven ze wellicht al in hun handen terwijl pomphouders in Nederland juist met de handen in het haar zitten. BOVAG berekende namelijk dat de schatkist nu al 1,2 miljard aan BTW en accijnzen mist omdat Nederlanders in de grensstreken massaal over de grens tanken. BOVAG verwacht dat dit vele pomphouders de nek omdraait want met de aangekondigde prijsverhogingen is de verwachting dat de speurtocht naar betaalbare brandstof alleen maar toe zal nemen.

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.