Autonieuws

Familieneus voor de Renault Mégane

Na de Clio en de Twingo is de Mégane de volgende die Renault’s jongste familiegezicht aangemeten heeft gekregen. Op de IAA vindt de officiële introductie van de facelift plaats, met begin 2014 de marktlancering.

UPDATE: Renault Nederland heeft ons laten weten pas rond de jaarwisseling te komen met verdere informatie, kort voor de dealerintroductie van de opgefriste Mégane-familie.

Met de Clio IV introduceerde Renault een nieuw familiegezicht en het is deze langzaamaan aan het doorvoeren bij de rest van het modellengamma. De Twingo kreeg hem – met een groots uitgevoerd en losstaande wybertje – al eerder, maar bij dat model gingen de Fransen niet zo ver als bij de Mégane.
De vernieuwingen aan die middenklasser zijn zelfs best ingrijpend te noemen, met als tweede achterliggende reden om meer uniformiteit tussen de Mégane Hatchback, Estate en Coupé uit te stralen. Zo zijn alle drie de carrosserievarianten voortaan voorzien van dezelfde voorbumper en motorkap en nieuw vormgegeven elliptische koplampen.

Volgende week meer
Tegelijkertijd met de facelift kan de vernieuwde Mégane vanaf 2014 buigen over meer features, zoals het multimediasysteem R-Link. Meer hierover en eventuele andere updates waarschijnlijk op 10 september aanstaande, als Renault haar nieuwspresentatie houdt op de IAA.

Gerelateerde artikelen

Renault onthult nieuwe Mégane Estate

Autonieuws
Renault Mégane Estate
> Artikel lezen

Betrapt: nieuwe Renault Mègane Estate

Spyshots
Nieuwe Renault Mégane Estate rijdt hier
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Laat maar komen die Renault Mégane RS!

Autonieuws
Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.