Autonieuws

Tweede man bij Renault krijgt de zak

Toeval of niet, feit is dat Carlos Tavares, de hoogste ontwikkelingsbaas en tweede man bij Renault, enkele weken na een ambitieuze uitlating zijn functie bij het bedrijf heeft moeten neerleggen.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat een veelbelovende topman bij een groot automerk met onmiddellijke ingang uit zijn functie wordt ontheven. Was onlangs Wolfgang Dürheimer, een rijzende ster bij Audi, de ongelukkige, nu is het Carlos Tavares, tot voor kort de Chief Operating Officer bij Renault, die de zak krijgt. Maar niet zoals zijn Duitse collega omwille van een verschil in inzicht qua beleid, maar vermoedelijk vanwege het uitspreken van z’n ambities. Renault zelf heeft dit niet bevestigd.

General Motor of Ford
Enkele weken geleden vertelde Tavares (rechts op foto) tijdens een interview dat het zijn droomwens was om ooit nog eens de allerhoogste baas bij een grote autoproducent te willen zijn. Bijvoorbeeld bij General Motors of Ford omdat hij die kans van slagen bij Renault niet achtte omdat zijn baas, Carlos Ghosn en links op foto, op handen wordt gedragen. Het zou dus goed kunnen dat deze uitspraak van Tavares niet goed is gevallen bij de Renault-directie en deze hem zodoende aan de kant heeft geschoven. Wie Tavares gaat opvolgen is nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Koleos vanaf juni te rijden voor € 42.790,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Luxe Trafic SpaceClass is in Cannes op zijn plaats

Lifestyle & design
Luxe Trafic SpaceClass is in Cannes op zijn plaats
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.