Autonieuws

Galpin GTR1: de Ford GT van vandaag

Als een moderne versie van de Ford GT40 staat de Galpin GTR1 te blinken op het Pebble Beach Concours d´Elegance, waar onder meer BMW en Spyker ook hun nieuwste bolides met de wereld delen.

Onder zijn door Gaffoglio Family Metalcrafters uit het Californische Fountain Valley handgemaakte koetswerk uit aluminium schuilt een 5.4 liter grote V8, goed voor een imponerende 1.025 pk! Oef, die hadden we niet aan zien komen. Ook het koppel mag er zijn, dat reikt namelijk tot 1.000 Nm. Nog indrukwekkender wordt het met de wetenschap dat dit alles enkel richting de achterwielen wordt gestuurd en – als klap op de vuurpijl – via een handgeschakelde 6-bak. Deze bruut vraagt om een ferme hand. Volgens Galpin zou de GTR1 in staat zijn in drie luttele seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid reikt tot 362 km/h.

1 miljoen
Het exterieur trakteert zoal op LED-koplampen, 20 inch aluminium wielen omgeven door Pirelli P Zero Rosso´s en een lipspoiler in koolstofvezel. De binnenzijde is grotendeels herkenbaar als die van de Ford GT, verder gespekt met premium leder, een aluminium instrumentarium en een audio-installatie van het Amerikaanse hifimerk McIntosh.
Er is sprake van productie, zij het in een zeer beperkte oplage van minimaal 6 en maximaal 24 stuks. Vanwaar deze precieze oplagecijfers is niet bekend, wel het verwachte prijskaartje. Die is als vanzelfsprekend al net zo extreem als de auto zelf: een miljoen dollar, wat omgerekend zo’n 750.000 euro is.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom

Autonieuws
Bloedstollende laagvlieger: BMW Alpha K75 Custom
> Artikel lezen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Oer-Defender leeft mogelijk toch voort

Autonieuws
Klassieke Land Rover Defender leeft mogelijk toch voort
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.