Autonieuws

Spannende concept van Kia op IAA

Nu de tweejaarlijkse IAA nadert beginnen steeds meer autofabrikanten hun nieuws in Frankfurt uit te rollen. Sommige komen er in een keer mee voor de dag, anderen houden het spannend. Kia bijvoorbeeld, dat over een maand ons gaat verrassen met een naar eigen zeggen zeer uitgesproken conceptcar.

Kia bestempelt haar nieuwe studiemodel als ‘speels, stoer en robuust’. Houd deze speerpunten in gedachten, want de conceptcar is een voorbode van een nieuwe Kia in het B-segment. Voor het design hebben de ontwerpers gezocht naar een speels karakter door ‘een combinatie van een robuuste, maar stijlvolle carrosserie met een mix van contrasterende materialen in een compacte verpakking’. De auto is volledig in Kia’s Europese designcentrum gecreëerd en geënt met een karakter dat op de smaak en de wensen van de Europese autokoper is afgestemd.

Opvolger Rio
Om je niet te vroeg laten juichen deelt Kia nu alvast mee dat er momenteel nog geen productieplannen zijn. Het studiemodel is initieel bedoeld om de reacties van potentiële klanten te peilen. Die verzamelt Kia om ze vervolgens mee te nemen in het ontwerpen van een toekomstig productiemodel. Heb dus geduld voor deze mogelijke opvolger van de Rio.

Meer over anderhalve maand als de IAA Frankfurt 2013 haar deuren opent.

Gerelateerde artikelen

De Kia Stinger komt ook naar Europa!

Autonieuws
Kia Stinger ook naar Europa!
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.