Autonieuws

Renault wijzigt Vel Satis in detail

Renault heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd aan hun topmodel de Vel Satis. Het huidige model gaat alweer een tijdje mee, dus vond Renault het tijd om het uiterlijk en het innerlijk van de wagen licht te wijzigen.

Aan de buitenkant van de auto is er niet veel veranderd. Aan de voorkant is de grille met een verchroomde strip bovenaan het meest opvallend. Aan de achterzijde vallen de nu zichtbare uitlaten en de gewijzigde achterlichten op. Om de Vel Satis een duurdere uitstraling te geven voorziet Renault de auto van chromen deurgrepen. Verder zijn er nieuwe kleuren en bekledingen beschikbaar.
 
Birdview navigatie
De verlichting in de auto is opnieuw ontworpen en vanaf nu zijn er standaard parkeersensoren voor en achter gemonteerd. Ook is het als optie verkrijgbare Carminat navigatie & communicatiesysteem verbeterd. Dit systeem kan naast 2D kaarten, nu ook in 3D (birdview) weergeven. Renault laat ook nog weten dat ze de veiligheid van Vel Satis hebben verhoogd waaronder verbeterde Bi-Xenon verlichting.
 
Technische wijzigingen
Motorisch is er verder het één-en-ander gewijzigd. De belangrijkste wijziging treft de dieselmotoren. De 2.2 liter dCi zal vanaf nu in 3 varianten op de markt komen. De 150 pk variant was altijd al leverbaar, maar nu zal de 2.2 dCi ook met 115 pk en 140 pk op de markt komen. De 140 pk variant zal standaard geleverd worden met een dieselpartikelfilter. Bij de benzinemotoren krijgt de 2.0 liter turbomotor iets meer pit. De turbomotor zal vanaf nu 170 pk en 270 Nm leveren.

Gerelateerde artikelen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Groupe Renault lanceert komende 5 jaar 21 nieuwe modellen

Autonieuws
Renaul
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Z33 Symbioz is auto en extra huiskamer in één

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.