Autonieuws

Nissan Land Glider krijgt concreet vervolg

Bij Nissan is men overtuigd van het feit dat er een succes te maken valt van concepten als de Renault Twizy. Maar dan wel een betere variant. Nissan presenteerde eind 2008 reeds de Land Glider en die lijkt nu concretere vormen aan te nemen.

Productieplannen met de Land Glider concept zijn er niet, begrijp ons dus niet verkeerd, maar Nissan werkt wel aan een concept dat er veel weg van heeft. Etienne Henry, Nissan´s hoofd productstrategie en -planning in Europa, liet weten dat de op stapel staande auto het midden houdt tussen de compactheid en flexibiliteit van een motorfiets met de bescherming van een auto. Volgens Henry doet de Twizy dat ook, maar hij ziet nog tal van mogelijkheden om het concept verder te verbeteren.

Plat door de bocht
Het is best opvallend dat Nissan, als partner van Renault, de Twizy afvalt. Maar de Japanners hebben duidelijk hun eigen visie. Zij zien meer in het concept zoals zij dat met de Land Glider presenteerden en Toyota begin dit jaar deed met de i-Road conceptcar. Beide concepten bieden veel meer de ervaring van een motorfiets door in de bochten om hun lengteas te rollen. De Twizy blijft in de bochten net als elke andere auto gewoon horizontaal.

Hij komt!
Concrete plannen laat Nissan uit monde van Etienne Henry nog niet doorschemeren, maar het feit dat Toyota een gelimiteerde productie van de i-Road gepland heeft, Audi volop heeft laten zien te werken aan de Urban Concept en de vraag naar unieke vervoersconcepten steeds groter wordt geeft ons basis genoeg om te stellen dat er over een aantal jaren daadwerkelijk een Twizy-achtige Nissan verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.