Autonieuws

België verrast met Minerva J.M. Brabazon

Geheel vanuit het niets bereikt ons het nieuws dat België een autofabrikant rijker is. Het gaat om het gereïncarneerde merk Minerva dat momenteel bezig is met de ontwikkeling van een sportwagen genaamd J.M. Brabazon.

Laten we beginnen bij het begin. Minerva, de mythische godin van verstand en wijsheid uit het oude Rome, werd in 1900 opgericht in België door de Nederlander Sylvain de Jong. Het bedrijf begon met de productie van fietsen maar schakelde al vlot over naar het fabriceren van luxueuze auto’s. Destijds zeker geen slecht idee aangezien het merk internationale bekendheid verwierf met tal van uitstekende producten die vergelijkbaar bleken met de modellen van Rolls-Royce. Helaas bracht de beurskrach van 1929 roet in het eten en moest Minerva de deuren vijf jaar later genoodzaakt sluiten. Na de Tweede Wereldoorlog had het bedrijf nog een lichte opleving met het in licentie bouwen van Land Rover-modellen, maar dat mondde niet uit in een succesverhaal.

400+ km/h
Na jaren van afwezigheid gloort er echter een terugkomst van het roemrijke Belgische merk. Onlangs verscheen er namelijk een website waarop de zogenaamde J.M. Brabazon aangekondigd werd, een sportwagen die vernoemd is naar John Theodore Cuthbert Moore-Brabazon. Deze Britse hertog staat bekend als een uitstekend vliegenier en begenadigd coureur. Zo won hij bijvoorbeeld ooit een race op het Circuit des Ardennes in een Minerva. Fraaie tijden die de huidige eigenaren van Minerva uiteraard hopen te doen herleven, getuige hun ambities. De J.M. Brabazon is namelijk een hybride-hypercar met een dubbelgeblazen V12 die in staat moet zijn een topsnelheid van maar liefst 400 km/h te halen. Geen loze beloftes voor een sportwagen die voorlopig alleen nog op papier bestaat. Wij zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Waarom je auto verhuren veiliger is dan uitlenen

Autonieuws
Waarom je auto verhuren veiliger is dan uitlenen
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.