Autonieuws

Pikes Peak-record verpulverd door Sébastien Loeb

Je voelt je lekkerder in een Peugeot. Wie kent deze pay-off van dit Franse merk niet. Voor Sébastien Loeb ging die afgelopen weekend zeker op. De 9-voudig WRC-kampioen verpulverde namelijk het record tijdens de verreden Pikes Peak Hillclimb.

Zo’n 20 kilometer lang is het parcours van de Pikes Peak Hillclimb en daarbij dienen 156 bochten te worden getrotseerd waarbij men een kleine anderhalve kilometer stijgt. In zekere mate kun je de ‘Race to The Clouds’ - zoals de befaamde heuvelklim ook wel wordt genoemd - dus best vergelijken met een vlammende rit over de Nordschleife. Met dit in het achterhoofd is het ongelofelijk knap dat Loeb in de Peugeot 208 T16 slechts 8:13,878 minuten nodig had om vanaf een staande start op 2.680 meter hoogte de top van Pikes Peak te bereiken.

Verpletterend
Loeb verpulverde daarmee het record met maar liefst anderhalve minuut. Het voormalige record van 9:46 minuten werd vorig jaar neergezet door Rhys Millen in de Hyundai PM580T. De Nieuw-Zeelander werd afgelopen weekend nog wel tweede met een persoonlijk record van 9:02,192 minuten. De Fransman Jean-Philippe Dayraut pakte het brons in z’n speciaal geprepareerde MINI Countryman met een tijd van 9:42,740 minuten.

Gerelateerde artikelen

In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant

Spyshots
In pyjama oogt de nieuwe Peugeot 508 al elegant
> Artikel lezen

Eeuwoude Peugeot levert € 6,6 miljoen op

Autonieuws
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Peugeot gaat los met de L750 R HYbrid Vision Gran Turismo

Autonieuws
Peugeot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.