Autonieuws

´Afkeur e-trons bezorgt Audi-topman ontslag´

Gisteren schreven we nog over hem, niet wetende dat hij – nota bene op z’n verjaardag – van de Audi-top kreeg te horen dat hij de koffers mocht gaan pakken. We hebben het over (voormalig) ontwikkeling-chef bij Audi, Wolfgang Dürheimer. Volgens de Duitse media is Dürheimer ontslagen omdat hij zich niet kan vinden in Audi’s strategie omtrent elektrische auto’s.

Wolfgang Dürheimer werd gezien als een rijzende ster binnen de Volkswagen Groep. Hij werd zelfs beschouwd als de mogelijke opvolger van Martin Winterkorn, directeur bij het gelijknamige autoconcern. Na prominente functies te hebben vervuld als CEO van Bentley en Bugatti trad Dürheimer begin 2012 aan als ontwikkeling-chef bij Audi. Maar bij dat merk schijnt het al snel mis te zijn gegaan. De Duitser zou zich niet kunnen vinden in Audi’s visie en strategie omtrent de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s, maar zag naar verluidt enkel brood in (plug-in) hybrides.

BMW
Diverse Duitse media melden dat het Dürheimer zou zijn geweest die de A1 e-tron en R8 e-tron als productiemodel de nek om heeft gedraaid. Dit inmiddels tot grote ergernis van het Audi-management dat onder andere BMW een inhaalslag op het gebied van e-mobiliteit zag maken, onder andere met de i3 en i8. Maar nu is het genoeg; Dürheimer kan een andere werkgever gaan zoeken. Ulrich Hackenberg, hoofd-ontwikkeling bij Volkswagen, neemt zijn rol (voorlopig) over. Audi zelf wil niet reageren omtrent de situatie.

Gerelateerde artikelen

Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt

Autonieuws
Zie hier de Audi Q8 bijna poedelnaakt
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

CEO: 'Audi's zullen minder op elkaar lijken'

Autonieuws
CEO: 'Audi zullen minder op elkaar lijken
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien

Spyshots
Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.