Autonieuws

Porsche Cayman a la bolognese van Studiotorino

Ken je Alfred Stola nog, de kalende Italiaan achter de Stola S 82? Hij presenteerde deze gemodificeerde Porsche Boxster begin deze eeuw, met achterin een zeer sterke 911-motor. Tegenwoordig doet hij zaken onder zijn bedrijfsnaam Studiotorino en de zogenaamde Moncenisio, op basis van de nieuwe Cayman, is zijn huidige project. In november is ´ie klaar.

In Turijn, daar waar Studiotorino zijn onderkomen heeft, zal de komende maanden nog hard worden gewerkt om een prototype van de Moncenisio klaar te krijgen voor een eerste kennismaking met het publiek. In oktober is de onthulling, kort gevolgd door het aanvangen van de productie, of beter gezegd de bouw van de super-exclusief Cayman. Slechts 20 exemplaren zullen er worden gebouwd en allemaal stuk voor stuk grotendeels met de hand. De carrosserie is geheel nieuw en zal volledig opgetrokken zijn uit koolstofvezel. De verwachte vraagprijs van zo’n € 140.000,- exclusief de donorauto is dan ook niet mals.

Heuvelklim
Uiteraard is die carbon carrosserie niet enkel verantwoordelijk voor het hoge prijskaartje. Elke Moncenisio zal, naast het vele handwerk, tot in detail vertroeteld worden en daarmee willen we zeggen dat alle speciaal ontworpen componenten geheel op traditionele Italiaanse wijze zijn gefabriceerd. Van het uitkloppen van de body tot aan het verven van de koets. Over de blauwe kleur op het prototype gesproken en die je ook al op de schetsen ziet; die verwijst naar het helderblauwe water van het meer dat grenst aan de Moncenisio-bergpas. En daarmee is ook meteen de naam van de auto verklaard. Studiotorino heeft hiervoor gekozen omdat deze kronkelige bergpas - die Italië verbindt met Frankrijk - beroemd is om de Sus-Moncenisio heuvelklim. Naar eigen zeggen de eerste heuvelklim in wedstrijdverband ooit.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Porsche Cayman GT4 dé auto van 2015 is

Autotests
Levende techniek
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.