Autonieuws

BMW 5-serie eerste auto met muziekstreaming

De auto-industrie weet doorgaans snel in te haken op noviteiten op het gebied van consumentenelektronica. Het heeft dan ook verrassend lang geduurd voordat er een fabrikant directe muziekstreaming in de auto beschikbaar stelt. BMW is nu dan eindelijk de eerste.

´Nergens wordt er meer naar muziek geluisterd dan in de auto.´ Dit zei Jez Bell van rara, het bedrijf dat de samenwerking met BMW is aangegaan om muziekstreaming in de auto aan te kunnen bieden. Vooralsnog is hun streaming-dienst beschikbaar in het Verenging Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en ons eigen Nederland, en enkel in de BMW 5-serie.

17 miljoen liedjes
Om muziek te streamen naar de 5-serie behoeft er geen SIM-kaart of speciale dongel ingeplugd te worden. Ook is het niet nodig je smartphone te koppelen aan de auto. Rara streamt de muziek rechtstreeks naar het BMW ConnectedDrive Online Entertainment van de 5-serie. Aan muziekkeus zou er geen gebrek moeten zijn want rara beschikt over een database met maar liefst 17 miljoen liedjes. Heb je een nummer eenmaal gedownload, dan blijft deze offline te beluisteren.

Extra’s
Een aardig extraatje is dat 5-serie rijders die zijn geabonneerd op rara niet alleen muziek kunnen streamen in de auto, maar daarnaast ook op hun telefoon, computer of tablet. Dat betekent twee vliegen in een klap, met name voor zij die zijn geabonneerd op BMW´s ConnectedDrive Online Entertainment. Voor hen is het gebruik van rara namelijk onbeperkt.

Gerelateerde artikelen

Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans

Autonieuws
Alpina B5 Biturbo: ideaal zoethoudertje voor M5-fans
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

BMW ActiveHybrid 5 wordt BMW 530e iPerformance

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW laat 5-serie handsfree Las Vegas verkennen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.