Autonieuws

Vernieuwde Chevrolet Camaro weer wat duurder

Wij vinden de Chevrolet Camaro een grandioze auto, maar Den Haag denkt daar toch heel anders over. Ondanks dat hij is gemoderniseerd is de Amerikaanse muscle car nog wat duurder geworden dan hij al was. De vanafprijs is – hou hem vast – inmiddels door de euroton geschoten.

De Nederlandse slurptax en BPM-heffingen zijn meedogenloos voor de Chevrolet Camaro. Ging de auto, toen hij in 2011 in ons land op de markt kwam, al meer dan drie keer over de kop ten opzichte van de Amerikaanse prijs, modeljaar 2014 kost minstens vier keer zoveel! Nederlanders betalen minimaal € 104.995,- voor een Camaro, en dat is wederom een prijsverhoging van ruwweg € 10.000,-.
Ter vergelijk: een vergelijkbare variant (met 6.2 liter V8) kost aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog geen 35.000 dollar, wat ongerekend iets meer dan € 25.000,- is. Zelfs onze zuiderburen betalen een schijntje in vergelijk met Nederland, namelijk een kleine 40 mille. De Camaro zal dus wel altijd een zeldzaamheid blijven op de vaderlandse wegen.

Uitrusting
In tegenstelling tot wat de fabriek kan leveren, is de Camaro bij ons enkel leverbaar met 405 pk sterke V8 in combinatie met een automaat. De zescilinders en de handgeschakelde versies zullen niet (via het officiële dealerkanaal) bij ons aanmeren. De standaarduitrusting is dus pertinent overdadig wat als een pleister op de wond gezien mag worden en bestaat ook nog uit onder meer keyless entry, Chevrolet’s multimediasysteem MyLink met 7 inch touchscreen, een achteruitrijcamera en stemherkenning en het nieuwe head-up display. Een navigatiesysteem met Europese wegenkaart is als optie leverbaar. Overigens is de coupéversie optioneel te voorzien van met leer afgewerkte, elektrisch verstelbare Recaro-kuipstoelen voorin.

November
Hoewel de vernieuwde Chevrolet Camaro nu al te bestellen is, komt de levering pas in het najaar op gang. Vanaf november staat hij bij de dealer als Coupé en Cabriolet die ministens € 109.995,-, wat ruwweg € 5.000,- hoger is dan het voorgaande modeljaar.

Gerelateerde artikelen

Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

Autonieuws
Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!
> Artikel lezen

Originele Bumblebee zoekt nieuw maatje

Autonieuws
> Artikel lezen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Autonieuws
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro Convertible is officieel

Autonieuws
2015 Chevrolet Camaro Convertible
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!

Tuning & styling
Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.