Autonieuws

´Gele praatpaal ANWB zal verdwijnen´

Wie kent hem niet, de gele praatpaal van de ANWB. Nog wel, want hij kan wel eens uit het straatbeeld verdwijnen omdat de Tweede Kamer van de praatpaalservice af wil. Tenminste, als het aan minister Schulz van Haegen van Infrastructuur ligt.

Kamerlid Sander de Rouwe stelde enkele vragen aan de minister van Infrastructuur over de praatpaal van de ANWB, die al sinds 1970 langs de kant van alle A- en N-wegen staat, maar tegenwoordig aanzienlijk minder gebruikt wordt dan vroeger. Een deel van het antwoord van Schulz van Haegen was: ‘Ik acht afbouw van de praatpalenservice op termijn mogelijk. Rijkswaterstaat zal daartoe in overleg met de ANWB het perspectief naar de toekomst uitwerken.’

2,5%
Dat de beroemde gele praatpaal mogelijk geheel uit het straatbeeld verdwijnt is realistisch. In 2012 kreeg de ANWB 1.567.785 hulpoproepen, waarvan er zo´n 40.000 via de praatpaal bij de alarmcentrale binnenkwamen. In slechts 2,5% van de gevallen werd er dus een beroep gedaan op de paal, een aanzienlijk lager percentage dan 25 jaar geleden toen nog bijna 200.000 mensen de praatpaal raadpleegden vanwege pech aan de weg. Dat er minder in de gele paal wordt gepraat heeft natuurlijk veel te maken met het gemeengoed worden van mobiele telefonie en de opkomst van auto´s die zijn uitgerust met een eigen oproepservice als eCall.

Enorme kosten
Ook de hoge onderhoudskosten zijn debet aan het verdwijnen van de praatpalen. Zo kost het de overheid € 40.000,- om de 3.323 palen langs de weg te kunnen onderhouden. Voor het vervangen van de palen staat een kostenpost van € 300.000,-, die iedere vijf jaar weer terugkomt. En dan is er nog het contract met KPN. De aansluiting op het netwerk die nodig is om mensen met pech te verbinden met de alarmcentrale van de ANWB kost Rijkswaterstaat een stevige € 800.000,-. Al met al dus een aardige duit.

Gerelateerde artikelen

Dit is de Airbus A139neo by Pagani

Lifestyle & design
> Artikel lezen

McLaren P1 LM snelste op de Ring maar ook weer niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Slechts éénmaal: Rolls-Royce Sweptail

Autonieuws
> Artikel lezen

Felicitaties van BMW M voor 50 jaar geworden AMG

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kan de Project One, de hypercar van AMG

Autonieuws
Dit kan de Project One, de hypercar van AMG
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.