Autonieuws

Porsche Museum geheel in ’t teken van 50-jaar 911

Voor autoliefhebbers is het Porsche Museum in Stuttgart-Zuffenhausen sowieso een keer het bezoeken waard, maar vanaf vandaag tot 29 september des te meer. Dan staat het statige, modieuze museum geheel in het teken van het 50-jarige bestaan van de iconische 911. Porsche heeft ervoor zelfs enkele zeer unieke ‘Elfers’ opgetrommeld die nog nooit aan het publiek zijn vertoond.

Vandaag opende Wolfgang Porsche, de zoon van oprichter Ferry, en Matthias Müller, twee vooraanstaand leden van de Porsche-directie, de deuren van een geheel tot 911-dome omgebouwd Porsche Museum. De komende maanden staat het museum, dat wij persoonlijk al eens bezochten in 2009, boordevol met 911’s die sinds 1963 verantwoordelijk zijn geweest voor de onverwoestbare status van de 911 nu. Porsche laat weten dat er 40 verschillende 911-versies spik en span gerestaureerd en geprepareerd zijn om het ‘abrahamverhaal’ te vertellen van de 911. Daarnaast zijn er speciaal voor de gelegenheid enkele zeer bijzondere prototypes afgestoft om die oog in oog hun debuut te laten maken tegenover bezoekend publiek, bijgestaan door tal van racemodellen en andere memorabele productiemodellen rond de 911. Als decoratie zijn de archieven leeggetrokken; de muren van het museum zijn versierd met oude en moderne promotieposters en in etalages liggen onder andere historische brochures en advertenties van toen. Uiteraard ontbreken ook de meest uiteenlopende 911-miniaturen niet.

Gratis entree
De verschillende rondleidingen die je als bezoeker aan het tijdelijke ’50 Years of 911’-museum kunt volgen starten – uiteraard – met de tentoonstelling van de ontwikkelingsfase van de 901, het prototype van wat later de 911 werd. Ook een replica van de auto zoals deze werd gepresenteerd op de IAA Frankfurt van 1963 is te zien. Als cadeautje voor hun loyaliteit is de toegang tot het Porsche ‘911’ Museum voor 911-rijders en een metgezel gratis. Wel even je kentekenbewijs meenemen. En ben je geboren in 1963, dan krijg je, na het laten zien van je identiteitsbewijs of rijbewijs, korting op het reguliere entreetarief van 8 euro. In samenwerking met de lokale politie is er tijdens de zomervakantieperiode een speciaal (en educatief) programma ontwikkeld voor kinderen van 5 jaar en ouder. Zo zijn er puzzels rond de historie van de 911 op te lossen en kunnen ze zich in een race-pak hijsen om plaats te nemen achter het stuurwiel van een echte 911. Meer weten? Surf naar www.porsche.com/museum.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Lak op deze Porsche 911 duurder dan snelste Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Pakt Porsche het Nordschleife-record met de 911 GT2 RS?

Autonieuws
Pakt Porsche het Nordschleife-record met de 911 GT2 RS?
> Artikel lezen

Judas Priest-gitarist verkoopt unieke Porsche 911 (930) SE

Autonieuws
Judas Priest-gitarist verkoopt unieke Porsche 911 (930) SE
> Artikel lezen

Gelekt: Porsche 911 GT3 met Touring Package

Autonieuws
Gelekt: Porsche 911 GT3 met Touring Package
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package gaat op klassieke tour

Autonieuws
GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.