Autonieuws

Verkopen Jaguar-Land Rover schieten door het plafond

Wat nou crisis in autoland? Bij Jaguar-Land Rover schieten de verkopen van de huidige modellen zo’n beetje door het plafond heen. in het eerste kwartaal stegen die namelijk met niet minder dan 19% ten opzichte van het vorige jaar.

Het Indiase moederbedrijf Tata Motors liet vandaag weten dat de wereldwijde verkoop van Land Rovers, Range Rovers en Jaguars in de eerste 3 maanden van dit jaar met maar liefst 19% steeg tot 116.340 stuks. Met de verkoop kreeg ook de omzet van de Engelse tak van Tata een enorme boost. Maar liefst € 5,9 miljard ging er rond bij Jaguar-Land Rover en de winst kwam uit op € 442 miljoen.

Voornamelijk Land Rovers
Van de ruim 116.000 auto’s kwamen iets meer dan 21.000 uit de showrooms van Jaguar en kwam de rest voor de rekening van Land Rover. De grootste toppers zijn de Jaguar XF, Land Rover Freelander en de Range Rover Evoque; zij zijn met zijn drieën verantwoordelijk voor bijna de helft van de wereldwijde verkopen. Het grootste aandeel in de groei van de Engelsen komt overigens op naam van de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2013 werden er daar 13% meer auto’s uit de Engelse stal verkocht dan vorig jaar. De grote vernieuwingsslag van beide merken lijken duidelijk hun vruchten af te werpen.

Gerelateerde artikelen

Hamann kan niet van Jaguar F-Pace afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Jij, Land Rover en een hutje op de hei

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Jaguar F-Pace is World Car of the Year 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Lifestyle & design
Eigen horloge voor Range Rover Velar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.