Autonieuws

Speciale GRID 2 wordt duurste game ooit

GRID 2, de aanstaande racegame van Codemasters, zal de het Guinness Book of Records ingaan als de duurste game ooit. Hij ligt in heel speciale schappen voor bijna € 146.000,-!

Voor die prijs krijg je natuurlijk ook wel iets speciaals. Om specifieker te zijn: unieks. Een 540 kg zware BAC Mono om precies te zijn! Deze Britse sportwagen wordt voorzien van een speciale GRID 2 Mono Edition-striping en geleverd met een volledige raceoutfit voor de toekomstige bezitter.

Uitzonderlijke coureur
De BAC Mono gaat de concurrentie aan met de gevestigde, vederlichte pk-bommen die momenteel op de markt zijn zoals de Ariel Atom en natuurlijk de KTM X-Bow. Beiden dagen de coureur tot het uiterste van het autorijden uit en zo is ook de BAC Mono. Slechts 540 kg hoeft worden voortgestuwd door een 2,3 liter viercilinder met 280 pk. Van 0-100 km/h duurt slechts 2,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 275 km/h. Je moet aardig wat geoefend hebben op je spelcomputer om dit gevaarte überhaupt tot die snelheid te krijgen, laat staan goed mee te kunnen sturen.

Uniek
Met deze promotiestunt heeft Codemasters een plaatsje in het Guinness Book of Records weten te bemachtigen, als duurste computergame ooit. Maar dat is niet het enige unieke aan deze game; de oplage van de BAC Mono blijft slechts beperkt tot één exemplaar. Wie daar eigenaar van wil worden moet dus naast een hele zak met geld bezitten, ook snel naar Codemasters sprinten. Voor de minder gefortuneerde racefans ligt het spel vanaf 31 mei voor net geen € 60,- in de winkels.

Gerelateerde artikelen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Autonieuws
Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.