Autonieuws

Toyota is meest waardevolle automerk

Toyota heeft BMW ingehaald als meest waardevolle autofabrikant ter wereld. In de BrandZ Top 100 werden de Japanners op een waarde van 24,5 miljard dollar geschat, $ 500 miljoen meer dan BMW, die het afgelopen jaar de lijst onder de autofabrikanten aanvoerde.

Zoals het de afgelopen jaren wel vaker voorkomt staan technologiebedrijven als Google en Apple weer bovenaan de lijst van de BrandZ Top 100, maar wie goed doorzoekt kan ook een lijst met autofabrikanten samenstellen. In die lijst staat Toyota bovenaan, met een plus van 12% ten opzichte van het jaar ervoor en daarmee stootten de Japanners BMW van de troon. Er werd niet alleen gekeken naar omzet en winst, maar ook naar het imago dat merken hebben bij haar klanten.

China
Innovatie wordt ook in de autowereld beloond. Volgens de analisten van Millward Brown werden de auto’s die de meeste nieuwe modellen wisten te lanceren ook het meest beloond. Ook hybride modellen vielen goed in de smaak, vandaar dat volgens de analytici Toyota het ook zo goed deed in onder meer China en de VS. Audi, Hyundai en Mercedes-Benz laten eenzelfde beeld zien in die grote economieën.

Gebreken
Door die innovaties wisten de laatst genoemde merken ook in de dubbele cijfers te eindigen. Audi wist zelfs de meeste progressie te boeken met een plus van 18%, waardoor haar waarde steeg naar 5,5 miljard dollar. BMW zag daarentegen haar waarde dalen met 2%, en volgens de analisten is dat te wijten aan een gebrek aan nieuwe modellen van het Duitse merk.

In het niet
Ondanks het verlies van BMW vertegenwoordigd de Duitse fabrikant nog een waarde van $ 24 miljard. Dat lijkt veel, maar het steekt schril af bij de waarde van de nummer 1, Apple. Met een plus van 1% wisten de Amerikanen een waarde te behalen van $ 185 miljard dollar, een getal dat de tien grootste automerken opgeteld nog niet eens weten te behalen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe details rond Volkswagen Arteon

Spyshots
Nieuwe details rond Volkswagen Arteon
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Rapid Spaceback beschikbaar met 1.0 TSI

Autonieuws
> Artikel lezen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Schrik niet, dit is de nieuwste Gemballa

Tuning & styling
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso doet sterk aan C-Aircross Concept denken

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.