Autonieuws

Jaguar Land Rover opent testcentrum in Dubai

Elk jaar opnieuw vliegen autofabrikanten naar een woestijn om modellen te tarten tegen de extreme hitte. Dat kost ongelooflijk veel tijd. En daarom zocht Jaguar Land Rover de woestijn permanent op, door het bouwen van een testcentrum.

Het nieuwe testcentrum van Jaguar Land Rover bevindt zich in en rond Al Barsha, in hartje Dubai. Niet ver daar vandaan kunnen de temperaturen oplopen tot wel 50 graden Celsius. Een team van engineers is er reeds neergestreken om vrijwel permanent nieuwe aandrijflijnen, platformen en koel- en ventilatiesystemen te kunnen testen in deze zinderende hitte. Telkens een hele logistieke organisatie op touw zetten hoeft niet langer. Ook de off-roadprestaties en Land Rover´s Terrain Response-systeem ontkomen niet aan uitgebreide tests in het Midden-Oosten.

Uniek klimaat
Managing Director Robin Colgan legt uit waarom zijn werkgever heeft gekozen voor deze locatie: ‘Dubai heeft unieke en zeer uitdagende klimatologische omstandigheden. Een auto die onze tests hier met goed gevolg doorstaat, zal overal ter wereld naar onze eisen presteren.’ Tevens vertelt hij dat alle modellen die ontwikkeld worden voor Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika de certificering in Dubai ontvangen. ‘Daarom is dit nieuwe testcentrum cruciaal om op termijn succesvol te blijven.´
Het testcentrum in Dubai is overigens viermaal zo groot als het oude. Daarnaast heeft Jaguar Land Rover nog vier andere testcentra: bij de Nürburgring in Duitsland, het Zweedse Arjeplog, in Phoenix en de International Falls staan nu allemaal centra die moeten bijdragen aan een hogere kwaliteit van de auto´s van het Engelse autoconcern.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace

Autonieuws
Eerste blik op productiemodel Jaguar I-Pace
> Artikel lezen

Hamann kan niet van Jaguar F-Pace afblijven

Tuning & styling
> Artikel lezen

Eigen horloge voor Range Rover Velar

Lifestyle & design
Eigen horloge voor Range Rover Velar
> Artikel lezen

Ik, Land Rover en een hutje op de hei

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak

Autonieuws
Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.