Autonieuws

Alles in één: Toyota ME.WE

Zie hier de ME.WE, de nieuwste conceptcar van Toyota. Het studiemodel is ontstaan uit een samenwerking tussen de Franse architect Jean-Marie Massaud en Toyota European Design & Development en moet met de tradities van het merk breken. Tevens pronkt Toyota met diverse carrosserieën in één en een laag gewicht.

De Toyota ME.WE meet 3,44 meter in lengte, is 1,75 meter breed en gaat 1,60 meter de hoogte in en beschikt daarmee over iets grotere proporties dan bijvoorbeeld de Toyota Aygo. Elektrische motoren – die zich in de wielen bevinden – zorgen voor de aandrijving en net als bij de Toyota iQ EV zitten de batterijen in de vloer van de auto. Mede door die laatste maatregel moet het interieur ruim genoeg zijn om plaats te bieden aan vijf inzittenden.

Lichtgewicht
Ondanks het ruimtelijke interieur is de ME.WE volgens Toyota kampioen lichtgewicht. Dankzij een aluminium chassis en kunststof carrosseriedelen weegt de ME.WE niet meer dan 750 kilogram. Tevens zijn de delen eenvoudig te vervangen door exemplaren met een ander kleur of ander design. Zo heb je elke dag een andere auto als je dat zou willen.

Semi-cabrio
De ME.WE biedt nog veel meer keuzes dan het exterieur alleen. Toyota belooft met het studiemodel een auto te bieden die in drie verschillende carrosserieën om te bouwen is. In beginsel is het studiemodel een normale vijfdeurs, maar verleng je de bagageruimte, dan ontstaat volgens de Japanners een pick-up. Wie volledig open wil rijden, kan simpelweg alle ruiten inclusief de voorruit laten zakken waardoor Toyota ook het begrip semi-cabrio in de mond neemt.

Smartphone
Als je dan uiteindelijk gekozen hebt in welke hoedanigheid je met de ME.WE op stap wilt krijg je in het interieur één display boven het stuurwiel te zien. Dit instrumentarium informeert je over bijvoorbeeld de snelheid of de capaciteit van de batterij. Ook kun je je smartphone koppelen aan het display, waarmee je vervolgens de airconditioning, navigatie en muziek kunt bedienen. Niet erg handig voor in Nederland, aangezien in ons land een boete op het vasthouden van een telefoon staat. Ach, het betreft ook slechts een studiemodel.

Gerelateerde artikelen

Toyota kan dit jaar maar beter Le Mans winnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Gelekt: nieuwe Toyota Supra is een helleveeg!

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlandse Dakar-coureur schrijft autosporthistorie

Autonieuws
Nederlandse Dakar-coureur schrijft autosporthistorie
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd

Autonieuws
Terugkeer Toyota Supra officieel aangekondigd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.