Autonieuws

Alles in één: Toyota ME.WE

Zie hier de ME.WE, de nieuwste conceptcar van Toyota. Het studiemodel is ontstaan uit een samenwerking tussen de Franse architect Jean-Marie Massaud en Toyota European Design & Development en moet met de tradities van het merk breken. Tevens pronkt Toyota met diverse carrosserieën in één en een laag gewicht.

De Toyota ME.WE meet 3,44 meter in lengte, is 1,75 meter breed en gaat 1,60 meter de hoogte in en beschikt daarmee over iets grotere proporties dan bijvoorbeeld de Toyota Aygo. Elektrische motoren – die zich in de wielen bevinden – zorgen voor de aandrijving en net als bij de Toyota iQ EV zitten de batterijen in de vloer van de auto. Mede door die laatste maatregel moet het interieur ruim genoeg zijn om plaats te bieden aan vijf inzittenden.

Lichtgewicht
Ondanks het ruimtelijke interieur is de ME.WE volgens Toyota kampioen lichtgewicht. Dankzij een aluminium chassis en kunststof carrosseriedelen weegt de ME.WE niet meer dan 750 kilogram. Tevens zijn de delen eenvoudig te vervangen door exemplaren met een ander kleur of ander design. Zo heb je elke dag een andere auto als je dat zou willen.

Semi-cabrio
De ME.WE biedt nog veel meer keuzes dan het exterieur alleen. Toyota belooft met het studiemodel een auto te bieden die in drie verschillende carrosserieën om te bouwen is. In beginsel is het studiemodel een normale vijfdeurs, maar verleng je de bagageruimte, dan ontstaat volgens de Japanners een pick-up. Wie volledig open wil rijden, kan simpelweg alle ruiten inclusief de voorruit laten zakken waardoor Toyota ook het begrip semi-cabrio in de mond neemt.

Smartphone
Als je dan uiteindelijk gekozen hebt in welke hoedanigheid je met de ME.WE op stap wilt krijg je in het interieur één display boven het stuurwiel te zien. Dit instrumentarium informeert je over bijvoorbeeld de snelheid of de capaciteit van de batterij. Ook kun je je smartphone koppelen aan het display, waarmee je vervolgens de airconditioning, navigatie en muziek kunt bedienen. Niet erg handig voor in Nederland, aangezien in ons land een boete op het vasthouden van een telefoon staat. Ach, het betreft ook slechts een studiemodel.

Gerelateerde artikelen

Rijdt Alonso volgend jaar Le Mans met Toyota?

Autonieuws
Rijdt Alonso volgend jaar Le Mans met Toyota?
> Artikel lezen

Uniek: Ten Brinke als fabrieksrijder Toyota naar Dakar

Autonieuws
Uniek: Ten Brinke als fabrieksrijder Toyota naar Dakar
> Artikel lezen

Fernando Alonso test Toyota: 24 uur van Le Mans het doel?

Autonieuws
Fernando Alonso test Toyota: 24 uur van Le Mans het doel?
> Artikel lezen

Toyota FT-AC houdt wel van een avontuurtje

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Auris goede klant van duct tape

Spyshots
> Artikel lezen

Deze Toyota C-HR is Ferrari's en McLarens te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.