Autonieuws

Volkswagen Golf R krijgt 300+ pk?

Volkswagen zou zomaar eens 300 pk of meer in de nieuwe Golf R kunnen plaatsen. En wellicht kan de Golf R daarmee de concurrentie aangaan met de nieuwe Audi S3. Hij wordt in ieder geval krachtiger en lichter, dus wij zeggen: laat maar komen!

‘De nieuwe Volkswagen Golf R zou zomaar eens een vermogen kunnen hebben dat begint met een drie’, laat een insider weten aan het Engelse Auto Express. En dat doet onze oren natuurlijk spitsen. We hebben zodoende onze illustrator een impressie laten maken en delen graag de feiten met je.

Sneller?
Zeker was al dat de auto in ieder geval meer dan de 270 pk´s van de huidige ‘R’ zou krijgen. Of de auto ook sneller is in de sprint naar 100 km/h is uiteraard nog niet bekend, maar aangezien hij lichter en krachtiger wordt zou hij nog wel eens een snellere of gelijkwaardige tijd ten opzichte van de Audi S3 neer kunnen zetten. Die gaat in 5,0 seconden naar de magische 100, de huidige Golf R doet daar 5,5 seconden over.

Plezieriger!
De pk’s zullen gegenereerd worden door een 2.0 liter turbomotor die voor Golf R nog wat is gekieteld. De aandrijving geschiedt, net zoals in de voorgaande R, op alle vier de wielen. Een afslankkuur moet het pure rijplezier van de R naar een hoger plan tillen. De huidige werd nogal bekritiseerd door zijn te perfecte en daardoor haast klinische rij-eigenschappen. 

Twee of vier? 
De Engelsen weten ons tevens te melden dat de vier uitlaten, die we al eerder op diverse prototypes zagen, ook op het productiemodel zullen worden doorgevoerd. De twee centraal geplaatste pijpen zullen volgens hen vervangen worden voor twee dubbele exemplaren aan weerszijden van de auto. Het lijkt erop dat Volkswagen probeert er alles aan te doen om de Golf R direct naast de Audi S3 te positioneren, deze beschikt ook over een viertal uitlaatpijpen. Zijn echte concurrentie komt uiteraard uit een andere hoek. Met name de nieuwe Ford Focus RS zal de Golf flink doen zweten.

We verwachten dat de Volkswagen Golf R zijn opwachting zal maken op de Frankfurt Motor Show in september en begin volgend jaar op de openbare weg te zien zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.