Autonieuws

De onverwachte Subaru WRX Concept

De WRX Concept van Subaru, we zijn er nog beduusd van. Al enige tijd dachten we dat de Japanners het verloren hadden, maar ze kunnen het nog steeds: spannende auto´s bouwen.

Met het onthullen van de WRX Concept op de New York Motor Show had Subaru een grote verrassing voor ons in petto. Dat wordt nu een stuk minder, want deze eerste beelden zijn nog voor de officiële presentatie (die voor vanmiddag gepland staat) op het web verschenen.

Giftige details
Het giftige imago van zijn voorgangers neemt de WRX Concept gemakkelijk over. Overal zijn felgele accenten te vinden die het bloedsnelle karakter van de WRX moeten benadrukken. De badge op de grille, de vier uitlaatpijpen en de remklauwen laten zien dat er met deze concept niet te spotten valt. Alle details, samen met de grote diffuser voorzien van maar liefst zes vinnen, de boos uitkijkende koplampen en de immense luchthapper op de motorkap ademen snelheid.

Productiekansen?
Wat er van het concept in productie genomen gaat worden is nog de vraag, evenals de krachtbron in het vooronder. In de wandelgangen wordt in ieder geval gepraat over een krachtige viercilinder boxermotor met 275 tot 300 pk en er zou wel eens een elektrische turbo gemonteerd kunnen worden. Dit alles is echter nog volledig gebaseerd op speculaties. Waarschijnlijk zullen we in de loop van de dag meer te horen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Subaru WRX STI net zo snel op Nürburgring als 918 Spyder

Autonieuws
Subaru WRX STI in recordronde net zo snel als 918 Spyder
> Artikel lezen

Subaru Nederland gaat toch nieuwe Impreza aanbieden

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Gemengde gevoelens rond Subaru BRZ tS

Autonieuws
Gemengde gevoelens rond Subaru BRZ tS
> Artikel lezen

Vanafprijs bekend: dit moet de Subaru Impreza kosten

Autonieuws
Vanafprijs bekend: dit moet de Subaru Impreza kosten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.