Autonieuws

Nieuwe Ford Mustang wordt uit de klei getrokken

Nog niet eens bekomen van de ongelooflijk brute Shelby Mustang 1000 S/C, krijgen we deze foto’s onder ogen gedrukt. Ze vertonen de toekomstige Ford Mustang als kleimodel, al kan het nog alle kanten op.

Als een fabrikant aan een kleimodel werkt betekent dat doorgaans twee dingen: of ze leggen ermee de basis voor het uiteindelijke design van de nieuwbakken auto, of ze hebben al een klap op het finaledesign gegeven en maken deze, aan de hand van een schaalmodel, klaar voor de eerste windtunneltests. Bij deze foto’s spreken we over het eerste geval.

‘Witte kanaal’
Normaliter zouden deze foto’s minder interessant zijn voor de Europese auto-consument, ware het niet dat de nieuwe Ford Mustang wel officieel op ons continent te koop zal zijn. Dat betekent dat hij te zijner tijd bij vrijwel iedere Ford-dealer tussen de Fiesta’s en de Mondeo’s te bewonderen is. Momenteel moet je voor de aanschaf van een nieuwe Mustang het ‘grijze verkoopkanaal’ bezoeken.

Fastback
We denken de nieuwe Mustang tegen 2015 te kunnen verwelkomen. Gezien de complete ontwikkeling van een auto al gauw vier tot vijf jaar in beslag neemt, zal Ford met de onderhuidse techniek van de Mustang al wel redelijk vergevorderd zijn. Het design daarentegen lijkt nog in de kinderschoenen te staan. Dat wil echter niet zeggen dat de eerste stijlkenmerken al worden gemodelleerd.
Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Mustang opnieuw naar dat van een fastback wordt geboetseerd, een (macho-achtige) carrosserievorm die bij de Mustang past als geen ander. Maar de auto vertoont ook designtrekjes van de meer alledaagse modellen van Ford. En dat heeft alles te maken met het feit dat de sportcoupé eveneens een ‘One Ford’-model (voor de wereldmarkt) is, en zodoende herkenbaar moet zijn als onderdeel van de Ford-familie.

Viercilinder-turbomotor
De nieuwe Mustang is extra interessant omdat deze, volgens ingewijden, wordt uitgerust met een motor waarover ook de toekomstige Focus RS de beschikking krijgt. Deze vanaf een leeg vel papier ontwikkelde 2.3 liter viercilinder-turbomotor mag dan geen grote V8 zijn, qua vermogen komen we ongetwijfeld niets tekort.

Gerelateerde artikelen

Mysterieuze Ford Mustang voor de lens

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Mustang strakker en sterker, maar hoe sterk?

Autonieuws
Ford Mustang strakker en sterker, maar hoe sterk?
> Artikel lezen

Ford Mustang: bakken karakter, niet zo veilig

Autonieuws
Ford Mustang: bakken karakter, niet zo veilig
> Artikel lezen

Shelby Super Snake makes America great again

Autonieuws
> Artikel lezen

Zero to 60 Designs kruist Ford Mustang met GT

Tuning & styling
> Artikel lezen

ESP en tractiecontrole voor mini-Ford Mustang GT

Lifestyle & design
ESP en tractiecontrole voor mini-Ford Mustang GT
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.