Autonieuws

Straatlegale Ford FF1 schittert op Goodwood

Wat waarschijnlijk niemand (zo snel) had verwacht, is Ford binnen een jaar gelukt. De Amerikaanse fabrikant reist af naar het Goodwood Festival of Speed in Engeland om daar de FF1 te onthullen, de straatlegale versie van de Formule-auto voorzien van de 1.0 liter EcoBoost-motor die vriend en vijand verbaasde door een supersnelle rondetijd op de Nordschliefe neer te zetten.

Slechts 7 minuten en 22 seconden had Ford’s Formule-auto met 1.0 liter EcoBoost-motor nodig om een ronde over de Nürburgring-Nordschleife te knallen. Dat is sneller dan bijvoorbeeld het allerduurste spul van Ferrari (Enzo), Pagani (Zonda) en Lamborghini (Aventador). Je kunt dus wel begrijpen dat Ford met deze PR-stunt respect heeft afgedwongen, en dat was aanvankelijk ook de enige reden voor de fabrikant om het te doen. Echter kort na de verbluffende Ring-actie voelde Ford dat er wel eens meer uit te halen valt. En zo kwam het op het idee om de Formule-auto in productie te nemen als de hordes die daarvoor genomen moesten worden niet te hoog zouden zijn.

Moving Motor Show
De ‘kale’ Formule-auto in productie nemen is één ding, hem straatlegaal krijgen nog een stuk lastiger. De bouwconstructie van Ford’s race-auto komt nu eenmaal niet overeen met wat de industriële regelgeving (voor onder andere veiligheid) vereist om hem een kenteken te geven zodat men ermee dagelijks naar het werk kan rijden. Toch schijnt het Ford gelukt te zijn te voldoen aan de reglementen zonder de auto al te veel aan te hoeven passen. We gaan het zien. Naar verluidt gaat Ford tijdens de Moving Motor Show, aan de vooravond van het Goodwood Festival of Speed, de straatlegale, rond de 200 pk sterke FF1 onthullen.

Gerelateerde artikelen

ESP en tractiecontrole voor mini-Ford Mustang GT

Lifestyle & design
ESP en tractiecontrole voor mini-Ford Mustang GT
> Artikel lezen

Mountune heeft zijn eigen Ford Fiesta RS (280 pk)

Tuning & styling
Mountune heeft zijn eigen Ford Fiesta RS (280 pk)
> Artikel lezen

Nog 4 dagen tot de nieuwe Ford Fiesta

Autonieuws
> Artikel lezen

Zero to 60 Designs kruist Ford Mustang met GT

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Fiesta in viervoud onthuld

Autonieuws
Ford Fiesta 2017
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.