Autonieuws

‘Hyundai HND-9 hint naar Genesis Coupé’

Hyundai zegt het niet met zoveel woorden, maar het moet wel heel raar lopen wil de nieuwe Genesis Coupé niet veel stijlkenmerken meekrijgen van deze HND-9 Concept. Waar anders dan tijdens de Seoul Motor Show vindt de officiële presentatie van de auto plaats.

Hyundai wil volgende week schitteren op de thuismarkt door op de Seoul Motor Show voor het eerst de HND-9 ten toon te stellen. De wild gewervelde stijloefening die ‘hint naar hun nieuwe generatie luxe sportcoupé’ is alweer de negende conceptcar van het Zuid-Koreaanse merk. De HND-9 is nog onmiskenbaar een studie, maar wel degelijk één met designkenmerken die we in de toekomst op Hyundai-modellen gaan terug zien, in het bijzonder de Genesis Coupé. Hyundai zelf wil hier vooralsnog niets over kwijt.

Aandrijflijn
Onderhuids vertoont de Hyundai HND-9 Concept veel overeenkomsten met de al bestaande Genesis Coupé. De conceptcar wordt namelijk aangedreven door een 3.3 liter V6 met een vermogen van 370 pk. Via een 8-traps automaat worden de krachten richting de achterwielen gesluisd. Meer informatie volgt volgende week woensdag wanneer de autoshow in Seoul aanvangt.

Gerelateerde artikelen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.