Autonieuws

Primeur op de AutoRAI: PGO Cevennes

Hij was in Parijs al te zien maar voor de Nederlandse markt is de PGO Cevennes een primeur. Sowieso is PGO Automobiel een nieuw merk op de Nederlandse markt. De Cevennes verschilt van de Speedster II door z’n uitstraling en z’n motor.

Zowel aan de voor- als de achterkant is de Cevennes een stuk sportiever dan de Speedster II. Die laatste is meer een klassieke auto om te zien, de Cevennes heeft een veel sportievere inslag. De voorkant wordt gedomineerd door een opvallende luchtinlaat in de voorbumper en opzij zien we zij-skirts met een luchtinlaat. Aan de achterkant valt de centraal geplaatste dubbele uitlaat en de anders gevormde achterbumper op. Ook de velgen springen in het oog en zijn voorbehouden aan de Cevennes. Het interieur van de Cevennes verschilt ten opzichte van de Speedster II door onder andere de tellers in het interieur.
 
177 pk sterke 2.0 liter
Het belangrijkste nieuws is nog wel te vinden onder de motorkap. In de Speedster II ligt daar een 138 pk sterke 2.0 liter van Peugeot. Bij de Cevennes is er eveneens een 2.0 liter Peugeot-motor gemonteerd maar dan met 177 pk. Deze motor is afkomstig uit de 206 RC en in staat om de Cevennes tot interessante prestaties te dwingen. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h wordt afgelegd in 6,5 seconden waarmee de Cevennes een halve seconde sneller is dan de Speedster II. De topsnelheid ligt op 220 km/h wat een verschil van 5 km/h betekent in het voordeel van de Cevennes.
 
Standaarduitrusting en opties
Standaard is de auto uitgerust met onder andere tweekleurige lederen bekleding, lederen stuurwiel, tellers in retrostijl, elektrisch bedienbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen, metallic lak en 18 inch lichtmetalen velgen. Als opties zijn onder andere airco (€ 931,-), aluminium deurdorpels (€ 185,-), radio/CD-speler (€ 406,-), parkeersensoren (€ 387,-) en een navigatiesysteem (€ 1789,-) leverbaar. Tot slot staat een hard top ook op de optielijst voor een bedrag van € 1540,-.
 
Prijs
Voor Nederland is de Cevennes een primeur op de AutoRAI. De auto stond in september als wereldprimeur op de Salon van Parijs. Eind november is de auto leverbaar. De prijs begint bij € 53.555,- (onder voorbehoud).

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Binnen spieken bij de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Tips hoe veilig te rijden op sneeuw en ijs

Autonieuws
4. Zinloos uitlaatgeweld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.