Autonieuws

Mercedes werkt aan kleine crossover

Naarmate de marktvraag naar kleine(re) auto’s toeneemt merkt Mercedes steeds meer het gemis van een dergelijk model in haar leveringsprogramma. Het merk zit dan ook naarstig te broeden op een model onder de GLA. Compacte crossovers zijn immers mateloos populair.

Mercedes-Benz loopt al langer met het idee van een compacte crossover onder de nog te lanceren GLA-klasse rond, maar pas toen de Duitsers een samenwerking aangingen met Renault-Nissan is dit plan in een stroomversnelling terechtgekomen. De Frans-Japanse alliantie heeft immers al jarenlange ervaring op het gebied van kleine(re) auto’s en tot die kennis heeft Mercedes nu ook toegang.

Renault Captur
Volgens Car Magazine zal de City-G, zoals het model in de wandelgangen wordt genoemd, een lengte van zo’n 4 meter hebben met onderhuids de techniek van de volgende generatie van de onlangs gepresenteerde Renault Captur. Dat gaat zelfs zover dat ook de motoren uit Frankrijk komen, om vervolgens op enkele punten te worden aangepast ten behoeve van de eisen die Mercedes en haar klanten aan de City-G stellen.

Kostenreductie
Het Britse automagazine heeft het over een 1.0 liter driecilinder en een 1.5 liter viercilinder als verkrijgbare motoren, al dan niet in combinatie met een transmissie met dubbele koppeling. Ook die laatste zal in samenwerking met Renault-Nissan worden ontwikkeld. Andere opties om de kosten te drukken zijn het toepassen van een simpelere achteras, maar qua luxe, comfort en moderne snufjes is de X-klasse een volwaardige Mercedes belooft het merk.

2018
Hoewel de Captur nog niet eens in de showroom staat, werkt Renault nu al aan de tweede generatie van dat model. Tijdens dat ontwikkelingsproces zal Mercedes over de schouder meekijken en daar waar mogelijk haar kennis en kunde delen met de Fransen om zodoende tot het JC1 (joint compact first generation) platform te komen. Beide auto’s staan nog in de kinderschoenen en hoeven niet voor 2018 op de markt verwacht te worden. Het al eerder tonen van een voorproefje in de vorm van een concept wordt echter niet uitgesloten.
Over de styling van de City-G is nog helemaal niets bekend, maar het zal ons niets verbazen dat dit stijlkenmerken bevat van de Ener-G-Force waarmee Mercedes haar visie op de G-klasse van 2025 toonde.

Gerelateerde artikelen

DTM-goeroe Mercedes loopt over naar Formule E

Autonieuws
DTM-goeroe Mercedes loopt over naar Formule E
> Artikel lezen

Mercedes Unimog U 318 is coolste hamburgertent

Autonieuws
> Artikel lezen

Uit de oude DTM-doos: Mercedes 190 E Evolution

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG A45 laat eindelijk zijn gezicht zien

Spyshots
Mercedes-AMG A45 laat eindelijk zijn gezicht zien
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak

Autonieuws
Mercedes-Maybach Vision 6 nog adembenemender zonder dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.