Autonieuws

Venijnig: Lamborghini Veneno

Dit is Lamborghini’s grote verrassing tijdens de Autosalon van Genève: de Veneno. De naar verluidt 3,6 miljoen kostende supercar bombardeert zijn voorganger, de Reventon, acuut tot een muurbloempje en is zowel extreem van vorm als zeldzaam. De oplage is namelijk beperkt tot 4 exemplaren, waarvan Lamborghini er 1 zelf houdt en de rest al vergeven is.

Lamborghini wordt dit jaar 50, en dat zou het grootst vieren met een 1.000 pk sterke machine tijdens de Autosalon van Genève. Althans, zo luidden de geruchten eerder. Maar zoveel vermogen bleek wat te voorbarig; het verjaardagmodel van Lamborghini, de Veneno, produceert ‘slechts’ 750 pk.

Summier
Er is nog bar weinig bekend over de Veneno. Enkel deze eerste platen en wat enkele details zijn (vervroegd) naar buiten gekomen. Volgens de laatste berichten beschikt de super-Lamborghini over een opgevoerde versie van de 6.5 liter V12 ligt waarmee de Veneno een topsnelheid van 354 km/h kan bereiken. Een summiere winst in vergelijk met de Aventador LP700-4 die een top heeft van 350 km/h. We vermoeden dan ook dat Lamborghini met de Venevo niet zozeer de allersnelste wil zijn, maar des te meer een onvervalste rijmachine wil bieden. Dat is aan het extreme uiterlijk van de Venevo ook meteen af te zien. Maar of dit ook echt zo is, daarvoor zullen we moeten wachten tot vanavond als Lamborghini meer uit de doeken doet over de Veneno tijdens de Volkswagen Group Night aan de vooravond van de Zwitserse autosalon.

Bron: autoforum.cz

Gerelateerde artikelen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante

Autonieuws
Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante
> Artikel lezen

Dubbel genieten: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Sexy as hell: Lamborghini Huracan Performante Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.