Autonieuws

Facelift Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 en S80 een feit

Slechts de kakelverse Volvo V40, XC40 en oudgediende XC90 blijven buiten schot bij deze facelift. Alle overige modellen van Volvo, zoals de S60, V60, XC60, V70, XC70 en S80 krijgen een gloednieuw aangezicht. Hier een kort overzicht van wat we (voorlopig) weten.

We starten met de 60-reeks van het Zweedse merk. Zowel de S60, V60 als de XC60 ontvangen forse wijzigingen aan de voorzijde, waarbij de twee dubbele koplampen verloren gaan. Net als bij de facelift van de Mercedes E-klasse smelten de beide vormen ineen waardoor de modellen sportiever en zelfverzekerder door het leven gaat. Verantwoordelijk hiervoor is ontwerper Fedde Talsma die middels meer horizontale lijnen in bijvoorbeeld de voorbumper en grille een volwassener en dynamische styling heeft gecreëerd.

V70, XC70 en S80
Ook de V70, XC70 en S80 profiteren van de vernieuwingsdrang van de Zweden. We zien bijvoorbeeld een nieuwe voor- en achterbumper op de V70 en S80 die voor een breder voorkomen zorgen. De herziende grille met horizontale lamellen in plaats van verticale exemplaren dragen hier ook aan bij. De XC70 ontvangt overigens een honinggraat grille en een dynamischer gelijnde voorbumper om het stoere karakter te onderstrepen.

Morgen alle details
Naast de optische wijzigingen zal ook de techniek in de Zweedse modellen fors worden geüpdatet. Hoewel er bij diverse media al enige specificaties genoemd worden wil Volvo Nederland hier geen uitspraken over doen. Morgenmiddag zal de importeur officieel uitspraak doen over de aangepaste aandrijflijnen. We wachten af.

Gerelateerde artikelen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

2017 het jaar van de nieuwe Volvo XC60

Autonieuws
Volvo XC60
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.