Autonieuws

‘Lamborghini in Genève met F12berlinetta-killer’

De Autosalon van Genève zal de komende editie nog maar eens bewijzen dat het dé mondiale autotentoonstelling van flitsende bolides, brullende motoren en bakken vol pk´s is. Zo toont McLaren er de P1, Ferrari de opvolger van de Enzo, en gaat Lamborghini er een F12berlinetta-achtige onthullen. Althans, dat heeft de topman van Lamborghini laten doorschemeren.

Stephan Winkelmann sprak over ‘een zeer bijzondere Lamborghini met twee portieren, twee zitplaatsen en een V12, maar de auto zal niet gebaseerd zijn op de Aventador’. Uit dit laatste gegeven is op te maken dat de motor zich voorin de auto bevindt. Meteen wordt er zodoende gedacht aan Lamborghini’s antwoord op de onlangs door Ferrari gepresenteerde F12berlinetta, een GT met sportwagenaspiraties.

Lange baan
Wat de nieuwe Lamborghini, die overigens los staat van het 1.000 pk sterke jubileummodel, ook mag zijn, Ferrari hoeft zich geen zorgen te maken. Winkelmann heeft aangegeven dat het nadrukkelijk om een studiemodel gaat en productie er voorlopig niet inzit. Liever richten én wachten hij en zijn medewerkers op groen licht voor de Urus, de SUV die vorig jaar als concept het levenslicht zag. Lamborghini’s verrassing is, na de Estoque, dus hun tweede concept dat op de lange baan wordt geschoven. Op voorhand al.

Gerelateerde artikelen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Dubbel genieten: Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante

Autonieuws
Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Sexy as hell: Lamborghini Huracan Performante Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.