Autonieuws

PSA Velv steeds realistischer

Medio 2011 onthulde PSA (Peugeot Citroën Groep) de Velv, een elektrische futuristische stadsmus als antwoord op de Twizy van Renault. Vervolgens bleef het lang stil. Aan de hand van een vrijgegeven video blijkt dat het Franse autoconcern achter de schermen heeft gewerkt aan een doorontwikkeling van de Velv.

De originele PSA Velv (Véhicule Eelectrique Léger de Ville) werd samen met het Franse Agentschap voor Milieu en Energiebeheer ontwikkeld en leek op een driewieler (ook al heeft het eigenlijk vier wielen). Dat is niet veranderd, maar de rest van de Velv, en dan met name de carrosserie, is behoorlijk aangepast sinds toen. De 2,8 meter lange stadsauto is niet alleen veel assertiever gelijnd, ook zijn de oorspronkelijke vleugeldeuren ingeruild voor conventioneel openslaande portieren. De Velv is daarmee een stuk praktischer, en dat is een criterium dat hoog op het lijstje staat bij mensen die dit soort stadsauto’s kopen. Of de Velv ooit in serieproductie gaat is echter onduidelijk. Nog altijd zwijgt PSA daarover in alle talen.

Pittig ding

Mocht de Velv in de prijslijsten komen te staan dan zal deze hoogstwaarschijnlijk beschikken over een 40 pk sterke elektromotor. Die zat namelijk ook al in de 1.0-versie. Een 8.5 kWh sterke batterij zorgt voor de voeding. Geen specificaties met grote getallen, maar vlak de Velv niet uit. Omdat hij nog geen 700 kilogram weegt is een top van 110 km/h alsnog haalbaar. Als actieradius claimt PSA een afstand van zo’n 100 km afhankelijk van de rijstijl. Ruim voldoende voor de stedeling.
 

Gerelateerde artikelen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.