Autonieuws

Skoda broedt op 7-persoons SUV

Skoda’s en ruime interieurs gaan hand in hand, maar een echt grote knaap heeft het Tsjechische merk niet in haar productgamma. Over enkele jaren komt daar wellicht verandering in want er wordt serieus nagedacht over een model met zeven zitplaatsen.

Het succes van de Kia Sorento is Skoda niet onopgemerkt voorbijgegaan en ook de onlangs gelanceerde Hyundai Santa Fe maakt een voortvarende verkoopstart. Deze Zuid-Koreaanse modellen doen het vooral goed in China en Rusland, en in die markten ziet ook Skoda het benodigde zetje om uiteindelijk naar een jaarproductie van 1,5 miljoen auto’s te kunnen groeien (tegen 2018). Toch wordt ook de Europese klant niet vergeten. Vandaar dat de gewenste nieuwe, grote Skoda geen MPV zal zijn, maar een full-size SUV. Die zijn namelijk wereldwijd erg gewild.

Touareg
Om niet al teveel van de taart te missen wil Skoda de 7-zitter (standaard met 5 zitplaatsen) nog voor 2016 in de handel brengen. Voor een uniforme uitstraling zal de SUV enige gelijkenissen bevatten met de Yeti, maar daar is ook alles mee gezegd; de nieuwkomer zal een zelfstandig opererende Skoda zijn waar geen Yeti-naam aan te pas komt. Althans, dat is vooralsnog het plan. Onderhuids ontleent de grote Skoda waarschijnlijk diverse technieken van de Touareg, maar het is onbekend of die afkomstig zullen zijn van de huidige of de toekomstige generatie van Volkswagen´s grootste.

Gerelateerde artikelen

Skoda Karoq in voetsporen van Kodiaq

Autonieuws
Skoda Karoq in voetsporen van Kodiaq
> Artikel lezen

Opvolger Skoda Yeti zal Karoq heten

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu officieel: Skoda Vision E Concept annex Kodiaq Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda's honger naar SUV's nog niet gestild

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda: 5 EV's tegen 2025, waar onder deze Vision E

Autonieuws
Skoda: 5 EV's tegen 2025, waar onder deze Vision E
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.