Autonieuws

Hyundai investeert in testcentrum aan Nürburgring

Vol trots kondigt het Zuid-Koreaanse Hyundai aan fors te gaan investeren in een gloednieuw testcentrum aan de Nürburgring. De fabrikant wil graag alle toekomstige modellen uitgebreid testen op het fameuze circuit en heeft daar 5,5 miljoen voor over.

Met de bouw van het 3.050 vierkante meter grote testcentrum aan de Nürburgring geeft Hyundai naar eigen zeggen aan hoe belangrijk de Europese markt voor haar is. Niet voor niets zijn bijna 95 procent van alle 444.000 Hyundai´s die vorig jaar in Europa werden verkocht ook in Europa ontwikkeld en geproduceerd. Zo hebben de Zuid-Koreanen een hoofdkantoor in het Duitse Offenbach, een onderzoekcentrum in nabijgelegen Rüsselheim en wordt er gebouwd in het Tsjechische Nosowice en het Turkse Izmit. En met de Duitse Peter Schreyer als designbaas van de Hyundai Motor Group verdwijnen de Koreaanse roots langzaamaan steeds verder naar de achtergrond.

Deelname WRC tevens belangrijk
“De bouw van het nieuwe testcentrum geeft aan hoezeer Hyundai geconcentreerd is op Europa”, meldt Allan Rushforth, Senior Vice President en COO van Hyundai Motor Europe. “Het testcentrum aan de Nürburgring geeft ons de mogelijkheden om nog meer aandacht te geven aan de verhoging van de productiekwaliteit, duurzaamheid en vooral aan de verbetering van de rijprestaties van onze modellen.” De topman van het Zuid-Koreaanse merk geeft daarnaast aan dat de deelname aan het World Rally Championship (WRC) daarin tevens een belangrijke rol speelt. Hij hoopt daarmee nieuwe ervaringen op te doen die de dynamiek, betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit van onze voertuigen ten goede komen.

Gerelateerde artikelen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Waterstof weer dichterbij: Hyundai FE Fuel Cell Concept

Autonieuws
Waterstof weer dichterbij: Hyundai FE Fuel Cell Concept
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i30 Wagon: minder wulps, wel ruimer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.