Autonieuws

Aston Martin lanceert Centenary Edition Vanquish

Aston Martin viert haar 100-jarige verjaardag en dat laat de fabrikant natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Naast een serie festiviteiten lanceert de Britse sportautobouwer ook een aantal Centenary Edition’s. Gelimiteerd uiteraard.

Uiteraard is de Vanquish, Aston Martin’s nieuwe topmodel, de eerste die de Centenary Edition badge mag dragen. Meest unieke aan het model is de laklaag die speciaal voor de auto is samengesteld. Deze bestaat uit een zilverkleurige hoofdlak waarbij zowel op de motorkap als achterzijde een soort van zwarte ´band´ wordt gespoten. Deze loopt vloeiend door in de hoofdkleur. Volgens de fabrikant is het aanbrengen van deze uit meerdere lagen bestaande lak nog eens 18 uur extra werk ten opzichte van de al ruim 30 uur die het aanbrengen van een normale lak op de Vanquish met zich meebrengt.

Deep Soft black leder
Naast de exclusieve laklaag zijn de Aston Martin badges uitgevoerd in ‘sterling silver’, is de auto bekleed met Deep Soft black leder dat voorheen voorbehouden was aan de One-77 en is het stiksel uitgevoerd in contrasterend zilver. Een in de hoofdsteunen geborduurd Aston Martin logo alsook speciale instaplijsten voorzien van het productienummer ronden het geheel af.

Gift box
Wie een Vanquish Centenary Edition bestelt wordt tevens getrakteerd op een speciale ‘gift box’. Hier zitten twee glazen sleutels, twee sleutelzakjes gemaakt van het leer waarmee ook de auto is bekleed, een paar manchetknopen, een zilveren pen en een hoofdtelefoon van Bang & Olufsen in. Ja, wie jarig is trakteert!

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Vanquish S: supersnel supermodel

Autonieuws
Aston Martin Vanquish S: supersnel supermodel
> Artikel lezen

Aston Martin trakteert 6 keer op Vanquish Works

Autonieuws
Aston Martin Vanquish Works kannibaliseert voorvaders
> Artikel lezen

Henrik Fisker staat weer op met Galpin Thunderbolt

Autonieuws
Aston Martin Vanquish wordt Galpin Thunderbolt
> Artikel lezen

Troostmodellen: Aston Martin Vanquish S (Volante)

Spyshots
Aston Martin Vanquish S
> Artikel lezen

Dit is de Aston Martin Vanquish volgens Zagato

Autonieuws
Dit is de Aston Martin DB11 volgens Zagato
> Artikel lezen

Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato

Autonieuws
Groen licht voor productie Aston Martin Vanquish Zagato
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.