Autonieuws

Destino is de ultieme Fisker Karma

De Fisker Karma zoals hij eigenlijk hoorde te zijn: dat is deze Destino van VL Automotive. Het Amerikaanse bedrijf klopte bij Fisker aan voor de bloedmooie body van de Karma en lepelde er zelf vervolgens gewoon een machtige V8 in. Geen gezeur, maar gewoon power.

Als de hele milieuhype niet zou zijn ontstaan dan had Henrik Fisker ongetwijfeld ook gewoon een V8 in zijn Karma gelepeld. Maar de van oorsprong Deense ontwerper zag zich genoodzaakt zich te onderscheiden om zich zodoende in deze tijden alsnog in de kijker te spelen. En dat deed hij heel goed. Maar diep in zijn hart, en zeker in dat van ons, hoort bij de bloedmooie carrosserie van de Karma gewoon een machtig V8-blok dat het uitschreeuwt als je hem op zijn staart trapt.

Bob Lutz
Wel, de heren van VL Automotive hebben deze droom alsnog verwezenlijkt. En dat we niet met zomaar een bedrijfje te maken hebben bewijst wel het feit dat voormalig GM-topman Bob Lutz er een flinke vinger in de pap heeft. Hij zal vermoedelijk ook de contacten met Chevrolet hebben gelegd om de 6.2 liter V8 uit de Corvette in de Destino te kunnen lepelen. Standaard is die goed voor 455 pk, maar wie dat wenst kan eveneens opteren voor de 647 pk sterke Supercharged LS9-motor uit de ZR1.

Productieplannen
Ondanks dat de Destino zich nog in de conceptfase bevindt laten zijn geestelijk vaders weten daadwerkelijk productieplannen te hebben. En waarom ook niet. De ontwikkeling is door Fisker reeds gedaan en ook het motorblok kan zo uit de schappen worden getrokken. Met wat aanpassingen aan de techniek en de carrosserie is zodoende relatief simpel een dijk van een auto op de markt te brengen. Gewoon doen!

Gerelateerde artikelen

Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet

Autonieuws
Toyota Fine-Comfort Ride Concept overdrijft niet
> Artikel lezen

Primeur voor Maxi-Cosi: eerste kinderzitje met airbags

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Productie Lamborghini Urus al gestart

Autonieuws
Productie Lamborghini Urus al gestart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.