Autonieuws

Peter Schreyer nu ook hoofddesigner Hyundai

Hij was al verantwoordelijk voor de lijnen van alle nieuwe Kia´s, maar per direct is Peter Schreyer ook aangesteld als hoofddesigner bij Hyundai. Met de aanstelling van de veelgeprezen designer wil de Hyundai Motor Group de synergie tussen de twee merken verder optimaliseren, waarbij de specifieke karakters van de twee labels wel behouden zullen blijven.

Als hoofd design van zowel Hyundai als Kia gaat Peter Schreyer leidinggeven aan de ontwerpvisie en -strategie van beide merken. Dat zal gebeuren op basis van de visie van de totale groep. “Om ook op lange termijn concurrerend te kunnen zijn, is het versterken van onze fundamenten noodzakelijk”, zegt Woong-Chul Yang, vice-voorzitter van Hyundai Motor Group R&D Center in Korea. “Vooral op het gebied van design willen we voorop blijven lopen. Dat is immers het meest zichtbare aspect van de auto en derhalve een zeer belangrijk element voor de emotionele band tussen de consument en zijn auto.”

Onderscheidend?
Wij hopen wel dat Schreyer het onderscheidt tussen Hyundai en Kia duidelijk blijft behouden. Hij is inmiddels aangesteld als president van Kia, en zal nu ook voor beide merken de designstrategie bepalen. Gelukkig worden voor beide merken nog wel eigen designers ingezet, maar een persoonlijke handtekening van Schreyer zal op beide merken niet gaan ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.