Autonieuws

Bijzondere promotie voor Kia-designer Peter Schreyer

Terwijl de Indiase eigenaar van Jaguar Land Rover, Ratan Tata, een stapje terug doet, wordt topdesigner Peter Schreyer juist beloond met een opmerkelijke promotie voor zijn werk bij Kia. De Duitser, die voorheen voor Audi tekende, is benoemd tot president bij het succesvolle Zuid-Koreaanse merk.

Aziatische bedrijven zijn er normaliter erg op gebrand dat topfuncties worden ingekleed door medewerkers met ‘eigen bloed’. De promotie van Peter Schreyer tot president bij Kia is daardoor bijzonder te noemen, want hij is de eerste niet in Korea geboren persoon is die deze eer ten deel valt.

Kia op de kaart
De gerespecteerde bedrijfstitel kreeg Schreyer natuurlijk niet zomaar, maar hij verdiende hem. Sinds de Duitser in 2006 bij Audi vertrok heeft hij zich opgewerkt tot grondlegger van het moderne Kia. Het zijn immers zijn tekenkunsten die de Zuid-Koreaanse fabrikant op de wereldkaart hebben gezet, met parallel daaraan een aanhoudend mondiaal succes.
Tot dusver was Schreyer hoofdverantwoordelijke voor onder andere de Kia Picanto, Cee’d, Sportage en Sorento. Een opvallend hedendaags stijlkenmerk bij Kia’s, de zogenoemde Tiger Nose-grille, is ook van Schreyer’s hand.

Gerelateerde artikelen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.