Autonieuws

Aston Martin 100th Anniversary wordt groot feest

Door de jaren heen mag Aston Martin dan evenveel omgevallen als opgestaan zijn alsmede ontelbare keren zijn overgenomen, in 2013 bestaat het oer-Britse merk maar liefst een eeuw. En dat wordt natuurlijk groots gevierd.

In 1913 richtten de ingenieurs Lionel Martin en Robert Bamford een bedrijfje op om auto´s te bouwen, aanvankelijk enkel bedoeld voor henzelf. De bedrijfsnaam Aston Martin ontstond feitelijk pas in 1914 en kwam voort uit de successen die Lionel Martin boekte tijdens de destijds befaamde Aston Clinton Hillclimb nabij het gelijknamige plaatsje. Inmiddels heeft dat alles zich al weer bijna 100 jaar geleden afgespeeld, maar kunnen we vandaag de dag nog altijd genieten van al dat moois uit Engeland. Nu uit Gaydon.

100th Anniversary
Het is ook in Gaydon waar het jubilerende Aston Martin haar 100-jarige bestaan groots viert. Maar ook de oorspronkelijke geboorteplek van het merk - Chelsea - wordt aangedaan als onderdeel van het centenaire. Daar zal Aston Martin hun nog oudste overgebleven auto, de A3 uit 1921, tentoonstellen, vergezeld door het nieuwste paradepaardje, de Vanquish. Iets verderop, in hartje London, zal er een speciaal evenement plaatsvinden met als gastheer de acteur Sir John Standing. Hij zal enkele woorden uitspreken over de vervlogen jaren van Aston Martin en dat geheel in stijl zoals oprichter Lionel Martin dat vroeger ook deed.
Later, in juli volgend jaar, gaat het eeuwfeest verder en staat er een soort concours d’elegance rond het sportwagenmerk gepland, opnieuw in Gaydon. Onder de noemer “Centenary Drives” zal er van alles te bewonderen zijn: van Aston Martin’s vertrouwde relatie met James Bond tot aan historische racebeelden.

Aston Martin en AMG
Kortom, Aston Martin 100th Anniversary belooft een mooi feest te worden. En gedurende de festiviteiten zal de jarige fabrikant geheid ook het nodige vertellen over het heden en de toekomst, waaronder het feit dat ze onlangs in Investindustrial een nieuwe investeerder hebben gevonden. Uiterst benieuwd zijn we of tijdens de met enthousiasme doordrenkte woorden ook AMG de revue passeert. Het gerucht gaat namelijk dat Aston Martin momenteel in gesprek is met Mercedes-AMG voor het leveren van (modernere) motoren. Overigens is de totstandkoming van deze link gauw gemaakt: Investindustrial was namelijk voorheen eigenaar van Ducati en de Italiaanse motorenfabrikant werkte eerder al eens samen met AMG. Momenteel ontkennen zowel Aston Martin als AMG in alle toonaarden dat er een mogelijke relatie in de pijplijn zit.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

McLaren's topingenieur vertrekt naar…

Autonieuws
McLaren's topingenieur vertrekt naar…
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin trekt personeel aan voor Formule 1-entree

Autonieuws
Aston Martin trekt personeel aan voor Formule 1-entree
> Artikel lezen

Aston Martin Vantage Oscar India kost je 3 ton

Autonieuws
Aston Martin Vantage Oscar India
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.