Autonieuws

BMW en Boeing samen sterk in carbon

BMW en de Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing hebben de handen ineen geslagen voor het efficiënter toepassen van koolstofvezel.

Koolstofvezel alias carbon begint langzamerhand gemeengoed te worden in de auto-industrie omdat het sterk en tegelijkertijd zeer licht is, maar kent als keerzijde dat het materiaal erg kostbaar is. En daarom gaan BMW en Boeing zich samen buigen over het recyclen van koolstofvezel. Tegelijk worden ideeën voor de automatisering van productie tussen beide bedrijven uitgewisseld en worden productiesimulaties gedeeld. Het doel is om goedkope, gemakkelijk te produceren en herbruikbare koolstofvezelproducten (voornamelijk CFRP, een met koolstofvezel versterkte plastic) te ontwikkelen en fabriceren.

Eerste vruchten
BMW investeerde al in een nieuwe koolstofvezelfabriek (SGL Automotive Carbon Fibers LLC, een joint venture) in Moses Lake in de Amerikaanse staat Washington. Daar zal de autofabrikant op koolstofvezel gebaseerde producten maken. In eerste instantie voor gebruik in de i3 en i8. Boeing op zijn beurt zal voor hun aanstormende 787 Dreamliner intensief gebruikmaken van het sterke, lichtgewicht materiaal.

Gerelateerde artikelen

Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach

Autonieuws
Perfecte en enige straatlegale BMW M1 op Pebble Beach
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.