Autonieuws

Nieuwe Toyota RAV4 slaat terug

Toyota heeft zich de afgelopen jaren met de RAV4 flink in de hoek laten drukken. De concurrentie rukte op en zorgde ervoor dat (één van de) de grondlegger(s) van het segment van compacte SUV’s compleet in de vergetelheid kwam. Met de nieuwe RAV4 verschaft Toyota zich een nieuwe kans.

We moeten onze conclusies baseren op de eerste informatie die Toyota vrijgeeft, maar daar durven we best stellig mee om te gaan. Kijk maar eens naar de foto’s. Of het je smaak is of niet, Toyota toont voor het eerst weer lef. Dat liet men enkele maanden geleden voor het eerst zien met de nieuwe Auris en krijgt een vervolg in de nieuwe RAV4. Een spitse en agressieve neus geheel in lijn met Toyota’s nieuwe familiegezicht maakt de RAV4 tot een meer aansprekende verschijning. Van opzij bekeken loopt de lijn onder de raampartij langzaam op naar boven waar, eenmaal bij de achterzijde aangekomen, een gespierde bilpartij zich ontwikkeld. De nieuwe RAV4 heeft ergens wel wat weg van de nieuwe Ford Kuga en daarmee hebben de designers van Toyota ons inziens een compliment te pakken.

Grote knoppen
Het interieur is nog niet echt op waarde in te schatten. De enige foto die we daarvan hebben toont het dashboard in de meest luxueuze uitvoering. Dat wil zeggen overtrokken met leer en voorzien van alle moderne elektronica die denkbaar is. Kijken we heel kritisch, dan lijkt Toyota hier toch steken te hebben laten vallen. Het digitale display bovenop het dashboard is wel heel erg jaren negentig en ook de enorme schakelaars aan de onderzijde van de middenconsole zijn niet meer van deze tijd. Toch jammer in een moderne auto.

Gegroeid
Toyota claimt dat de RAV4 volwassen geworden is. Dat moet zich onder meer vertalen in fors toegenomen afmetingen. De auto is 20 centimeter langer geworden en meet zowel in de hoogte als de breedte 3 centimeter extra. De toegenomen buitenmaten dragen niet alleen bij aan het dynamischere uiterlijk, maar heeft zeker ook zijn invloed op de interieurruimte. De 10 centimeter langere wielbasis zorgt voor meer ruimte op de achterbank, maar laat ook 25% meer bagageruimte opmeten. Een elektrisch bedienbare achterklep biedt daartoe de toegang.

Motorengamma
Hoe de nieuwe RAV4 rijdt zal nog tot het voorjaar van 2013 een groot vraagteken blijven. Er zullen in ieder geval drie krachtbronnen verkrijgbaar zijn. De eerste is een 151 pk sterke 2.0 liter benzinemotor welke standaard gekoppeld wordt aan AWD en een handgeschakelde zesbak. Een CVT-automaat is als optie leverbaar. Op het dieselvlak levert Toyota een 2.0 liter met 124 pk en een 150 pk sterk exemplaar. Waar de instapper enkel over voorwielaandrijving beschikt krijgt de krachtigste diesel vierwielaandrijving standaard.

En verder?
Op dit moment wil de Japanse fabrikant niet veel meer aan ons kwijt. Op de prestaties, uitrusting en prijzen moeten we wachten tot het voorjaar. Wel voegt men nog toe dat de veiligheidssytemen (actief en passief) zeer uitgebreid zijn, de RAV4 maximaal 2.000 kg mag trekken en een actievere zitpositie is gecreëerd.

Gerelateerde artikelen

Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker

Autonieuws
Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker
> Artikel lezen

Teasers geven indruk nieuwe Toyota RAV4

Autonieuws
Teasers geven indruk nieuwe Toyota RAV4
> Artikel lezen

Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights

Autonieuws
Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights
> Artikel lezen

Nog meer foto´s van de nieuwe Toyota RAV4

Autonieuws
Nog meer foto´s van de nieuwe Toyota RAV4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.