Autonieuws

Comeback van Bitter met de CD2

De Duitser Erich Bitter zal op de komende Autosalon van Genève een nieuw model presenteren. Het gaat hier om de CD2 die al in 2003 als conceptcar werd onthuld. Bitter heeft bekend gemaakt de CD2 in productie te nemen.

Bitter is bekend geworden van haar sportauto´s die technisch gelijk waren aan diverse Opel-modellen. Nadat Bitter ruim 15 jaar geleden van de markt verdween, hebben we niets meer van het bedrijf vernomen. Wel was Bitter nog steeds zeer actief in de autobranche. Bitter leverde diverse producten voor onder andere Volkswagen maar daar werd weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Op de Autosalon van Genève, maart 2003, presenteerde Bitter de CD2. Deze CD2 Concept was een nieuwe coupé waarbij de techniek was geleend van de Australische Holden Monaro. Een jaar later presenteerde Bitter een licht gewijzigde versie van de CD2. Erich Bitter, eigenaar van het bedrijf en inmiddels 72 jaar, stond te trappelen van ongeduld om de auto in productie te nemen. Probleem was echter nog dat Bitter niet voldoende financiële middelen had. Nu is er een geldschieter gevonden en heeft Bitter bekend gemaakt de CD2 in productie te nemen.
 
Holden Monaro-techniek
Op de Autosalon van Genève, in maart 2005, zal het uiteindelijke productiemodel van de CD2 te zien zijn. De auto is, zoals gezegd, gebaseerd op de Holden Monaro en heeft onder de kap de 345 pk sterke V8 uit de Corvette C5. Dat beloofd leuke prestaties. Een sprintje naar 100 km/h moet geen probleem zijn binnen 6 seconden.
 
Gelimiteerde productie
Bitter zal zo´n 50 stuks per jaar gaan bouwen van de CD2. De maximale productie zal waarschijnlijk gelimiteerd zijn maar over de exacte aantallen is nog niets bekend. Ook de prijs blijft gissen. Er wordt gesproken over en bedrag van minimaal 100.000 euro exclusief de belastingen. Wachten blijft het op de Autosalon van Genève waar Bitter het productiemodel officieel zal onthullen.

Gerelateerde artikelen

Elektrische truck van Tesla sleept megaorder binnen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dood aan de P1, leve de McLaren Senna!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hebben: retro-Pantera met Lamborghini-hart

Autonieuws
> Artikel lezen

Inruilprijs grootste zorg bij autokopers

Autonieuws
Inruilprijs grootste zorg bij autokopers
> Artikel lezen

Dit verwachten we van de nieuwe Audi A6

Spyshots
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.