Autonieuws

Betaalbare high performace Nissan Azeal Concept

In januari zal Nissan tijdens de Detroit Motorshow een concept van een geheel nieuwe coupé onthullen. De eerste designschets van de Azeal Concept is inmiddels vrijgegeven. Het wachten is nu op de onthulling van de Azeal Concept.

De Azeal Concept is de eerste conceptcar die is ontworpen in het nieuwe Nissan designcentrum in de Verenigde Staten. Hij zal debuteren tijdens de Detroit Motorshow en is een moderne interpretatie van het ´pocket-rocket´ segment. In de VS bestaat dit segment uit auto´s die betaalbaar zijn, veel vermogen hebben en daardoor voor velen leuk en bereikbaar zijn.

Verwantschap met de 350Z
In de verte heeft de Azeal Concept wel wat weg van de 350Z, wat met name aan de voorkant wat te zien is. Opvallend is het ver doorlopende zijscherm, dat zelfs een stukje met de A-stijl meeloopt. Op de tekening is te zien dat het dak van glas is en zijn er veel scherpe lijnen getekend. Wanneer Nissan in januari het doek van de Azeal Concept trekt weten we meer. Tot die tijd moeten we het met deze designschets doen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.