Autonieuws

Mini-SUV: Volkswagen Crossfox

In Brazilië heeft Volkswagen de Crossfox in productie genomen. De Crossfox is gebaseerd op de volgend jaar in Europa te introduceren Fox en heeft net als de Polo Fun een robuustere uitstraling dan het standaard model.

In een land als Brazilië, is mede door de slechte toestand van de wegen, veel vraag naar wat robuustere auto´s. De Crossfox voldoet precies aan die vraag. De auto is niet uitgerust met vierwielaandrijving maar kan wel tegen een stootje. Dat is niet alleen handig maar bovendien ziet het er ook nog stoer uit. De bullbar, de mistlampen, de dakrails en de beschermplaten onder de bumper ogen goed. Het reservewiel is op de achterklep gemonteerd en al met al ziet de Crossfox eruit als een mini-SUV. Bovendien staat de auto nog eens 4,6 cm hoger op zijn wielen dan de gewone Fox.

Afneembare bekleding
Ook in het interieur is de Crossfox aangepast op waar hij voor gebruikt zal worden. De bekleding is tweekleurig en ziet er mooi uit, maar het is bovendien goed afneembaar met een natte doek. Zo is ook de vloerbekleding bestand tegen vuil en zorgen diverse leuke accenten zoals aluminium pedalen, gekleurde deurbekleding en een leuk instrumentarium voor de nodige opsmuk.

1.6 liter benzine/alcohol
Onder de kap ligt een 101 pk sterke 1.6 liter benzinemotor. Overigens kan de motor ook op alcohol lopen. Deze moet voldoende vermogen bieden om met de Crossfox ook over slechtere wegen te kunnen hobbelen.

Komst naar Europa nog onbekend
De Crossfox is alleen verkrijgbaar op de Braziliaanse markt. Ditzelfde geldt voor de Fox, maar de Fox komt volgend jaar ook naar Europa om de Lupo af te lossen. Of de Crossfox ooit naar Europa zal komen is onbekend, wij hebben hier immers de Polo Fun.

Gerelateerde artikelen

Kopen: een Volkswagen T1 voor 165.000 dollar?

Autonieuws
> Artikel lezen

VW: 'Onze EV zal een stuk goedkoper zijn dan Tesla Model 3'

Autonieuws
VW: onze elektrische auto is 8.000 dollar goedkoper dan Model 3
> Artikel lezen

Werknemers: 'Volkswagen mag Ducati niet verkopen'

Autonieuws
Werknemers: 'Volkswagen mag Ducati niet verkopen'
> Artikel lezen

Nieuw: EVO-tje van Volkswagen

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ga jij volgend jaar op vakantie in de VW California XXL?

Autonieuws
California XXL
> Artikel lezen

Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?

Autonieuws
Is de Volkswagen T-Roc dé compacte crossover van 2017?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.