Autonieuws

Mini-SUV: Volkswagen Crossfox

In Brazilië heeft Volkswagen de Crossfox in productie genomen. De Crossfox is gebaseerd op de volgend jaar in Europa te introduceren Fox en heeft net als de Polo Fun een robuustere uitstraling dan het standaard model.

In een land als Brazilië, is mede door de slechte toestand van de wegen, veel vraag naar wat robuustere auto´s. De Crossfox voldoet precies aan die vraag. De auto is niet uitgerust met vierwielaandrijving maar kan wel tegen een stootje. Dat is niet alleen handig maar bovendien ziet het er ook nog stoer uit. De bullbar, de mistlampen, de dakrails en de beschermplaten onder de bumper ogen goed. Het reservewiel is op de achterklep gemonteerd en al met al ziet de Crossfox eruit als een mini-SUV. Bovendien staat de auto nog eens 4,6 cm hoger op zijn wielen dan de gewone Fox.

Afneembare bekleding
Ook in het interieur is de Crossfox aangepast op waar hij voor gebruikt zal worden. De bekleding is tweekleurig en ziet er mooi uit, maar het is bovendien goed afneembaar met een natte doek. Zo is ook de vloerbekleding bestand tegen vuil en zorgen diverse leuke accenten zoals aluminium pedalen, gekleurde deurbekleding en een leuk instrumentarium voor de nodige opsmuk.

1.6 liter benzine/alcohol
Onder de kap ligt een 101 pk sterke 1.6 liter benzinemotor. Overigens kan de motor ook op alcohol lopen. Deze moet voldoende vermogen bieden om met de Crossfox ook over slechtere wegen te kunnen hobbelen.

Komst naar Europa nog onbekend
De Crossfox is alleen verkrijgbaar op de Braziliaanse markt. Ditzelfde geldt voor de Fox, maar de Fox komt volgend jaar ook naar Europa om de Lupo af te lossen. Of de Crossfox ooit naar Europa zal komen is onbekend, wij hebben hier immers de Polo Fun.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

7-zits Volkswagen Tiguan Allspace begint bij ruim 37 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line

Autonieuws
Volkswagen T-Roc meteen ook als sportieve R-Line
> Artikel lezen

Volkswagen prijst T-Roc vanaf 26 mille

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.