Autonieuws

Audi geeft startsein voor grote crossover-coupé

Alsof Audi nog niet genoeg modellen heeft komt er nog (minimaal) één bij. Volgens insiders zou men in Ingolstadt groen licht hebben gegeven voor het uitdenken van een grote crossover-coupé, straks mogelijk Q8 genaamd.

De drang van Audi naar groei is onophoudelijk en gezien de gezonde situatie van het bedrijf mag het streven daarnaar best wat kosten. De directie van Audi zou zelfs zo overtuigd zijn van het nieuwe modelconcept dat ze de jaarlijkse verkopen al hebben beraamd op 25.000 eenheden. In verhouding tot de totale jaarafzet van Audi (1,2 miljoen auto’s) is dit slechts een klein percentage maar voor een lel van een vierdeurs crossover-coupé met een verwacht prijskaartje van minimaal een euroton is dit zeer ambitieus.

2017
Veel meer dan deze informatie hebben we nog niet over de nieuwe Audi die vermoedelijk Q8 gaat heten en zijn pijlen richt op de X6 van BMW. De auto staat bovendien pas voor het jaar 2017 gepland en qua ontwikkeling dus nog vol in de kinderschoenen. Aannemelijk is dat de volgende generatie Q7 dienst doet als technische basis.

Gerelateerde artikelen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Mercedes stevent af op verkoopkroon van BMW

Autonieuws
Mercedes stevent af op verkoopkroon van BMW
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.