Autonieuws

Jaguar Land Rover gaan produceren in en voor China

Vanaf 2014 zullen er in China (speciale) Jaguars en Land Rovers voor de lokale markt van de band rollen. Dit is Jaguar Land Rover overeengekomen met de Chinese Chery Automobile Company, een samenwerkingsverband waarmee 10,9 miljard Chinese renminbi (bijna 1,4 miljard euro) is gemoeid.

Indiaas moederbedrijf Tata heeft een manier gevonden om met Land Rover en Jaguar de Chinese markt te veroveren. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Chinese overheid staat er namelijk om bekend weinig inmenging van buitenaf te dulden, en er is waarschijnlijk heel wat lobbywerk in Peking verricht om een samenwerking op touw te zetten en uiteindelijk te krijgen, want het is Tata gelukt.

Changshu
Zo veel mogelijk Jaguars en Land Rovers aan de man brengen is het eerste doel voor ogen, maar er wordt ook gesproken over de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe motoren en modellen. De fabriek in Changshu (nabij Shanghai) die de fabricage van de Jaguar- en Land Rover-modellen op zich zal nemen zou in principe vanaf 2014 levensvatbaar zijn. Daar zullen dan modellen worden vervaardigd speciaal voor Chinese klanten.
Dat de Britten de beklonken samenwerking wel zien zitten heeft allicht veel te maken met hun stijgende verkoop in Azië. Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar steeg die zelfs met 80%. Vooral de Range Rover Evoque en de Jaguar XF en XJ vinden er gretig aftrek.

Gerelateerde artikelen

Jaguar I-Pace nog prototype in optima forma

Spyshots
> Artikel lezen

Vloeken in eigen kerk: Jaguar E-type Zero

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Jaguar lanceert raceklasse met I-Pace in hoofdrol

Autonieuws
Jaguar
> Artikel lezen

Future-Type onderstreept elektrificatie van Jaguars vanaf 2020

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8

Autonieuws
Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.