Autonieuws

Honda Micro Commuter doorontwikkeld

Op de Tokyo Motor Show van 2011 toonde Honda de Micro Commuter, een elektrisch stadsautootje dat zich duidelijk nog in een conceptfase bevond. Momenteel, na maanden van doorontwikkelen, oogt de slechts 2,5 meter lange Honda nog altijd ietwat futuristisch maar is de productie ervan dichterbij dan je zou denken.

De Honda Micro Commuter kun je nog het beste vergelijken met de Twizy van Renault. Ook die ‘auto’ wordt aangedreven door elektromotoren en is louter bedoeld voor korte (stads)ritjes en de broodnodige boodschappen. In tegenstelling tot de Twizy beschikt de Micro Commuter over vier zitplaatsen al moet je van de achterste twee stoelen niet al te veel verwachten, ook omdat het karretje maar 1,25 meter breed en 1,45 meter hoog is. Enkel kleine kinderen kunnen achterin plaatsnemen. Een doelbewuste keuze van Honda dat de Micro Commuter ontwierp met het traditionele Oosterse straatbeeld in gedachten waarbij Japanse moeders hun kinderen achterop hun fiets vastsnoeren om vervolgens samen van hot naar her te trappen.

Tablet
Een bocht om rollen met de Micro Commuter doe je gewoon door aan een rond stuurwiel te draaien. Maar om te achterhalen hoe snel je rijdt moet je een tablet in de daarvoor bestemde houder klikken. Die tablet – waarmee je ‘s avonds weer op de bank ploft – fungeert dan ook meteen als instrumentarium dat voorziet in informatie over de elektrische aandrijflijn, het energieverbruik en de actieradius. Tevens doet het dienst als persoonlijk multimediasysteem.

Productie
Welke intenties Honda precies heeft met de Micro Commuter is niet bekend. Er is alleen prijsgegeven dat een serie van prototypes volgend jaar als proefballon de openbare weg opgaat en allen zullen worden aangedreven door een achterin geplaatste elektromotor met 15 kW waarmee een topsnelheid van 80 km/h is te bereiken. Met een volgeladen lithium-ion accu bedraagt de actieradius zo’n 60 kilometer. Het zou op termijn dus zowaar een concurrent voor de Renault Twizy kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Honda Urban EV: leuker worden conceptcars niet

Autonieuws
Honda Urban EV Concept
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.